Judoda, Dilara Lokmanhekim Avrupa üçüncüsü oldu haberi

Rusya’nın Kazan kentinde bugün başlayan Büyükler Judo Avrupa Şampiyonası’nda Dilara Lokmanhekim 48 kiloda üçüncü oldu. Bronz kazanan Dilara, Rio Olimpiyatı için kota yolunda çok önemli puanlar kazandı.

Judoda, Dilara Lokmanhekim Avrupa üçüncüsü oldu haberi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Avrupa Judo Şampiyonası bugün Rusya’nın Kazan kentinde başladı. 46 ülkeden 394 sporcunun yarıştığı organizasyonun ilk gününde Türkiye’ye bronz madalya geldi. 48 kiloda yarışan Dilara Lokmanhekim, üçüncülük maçında Macar rakibi Reka Pupp’ı cezalarda 2-1 yenerek kürsüye çıktı.
İlk turda maç yapmayan Dilara, ikinci turda Fransız Laetitia Payet’i ceza ile, çeyrek finalde de ev sahibi Rus Nataliya Kondratyeva’yı ippon ile yendi. Yarı finalde Macar Eva Csernoviczki’ye kaybeden Dilara, bronz maçında galip gelmeyi başardı. Daha önce Gençler seviyesinde Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi olan Dilara, böylece madalya koleksiyonuna Büyükler Avrupa Şampiyonası bronzunu da ekledi. Olimpiyat kotası içinde bulunan Dilara, bu başarısı ile 160 puan daha kazanacak ve Rio yolunda 31 Mayıs’ta bitecek puanlamada yerini biraz daha sağlamlaştıracak.

BEKİR ÖZLÜ 5. OLDU
Kazan’da bugün 60 kiloda yarışan Bekir Özlü ise beşinci oldu. Sırasıyla Ermeni, Bulgar ve Azeri rakiplerini yenen Bekir, yarı finalde gün sonunda şampiyon olan Fransız Walide Khyar’a kaybetti. Önde götürdüğü üçüncülük maçında da son anlarda yenilen Bekir, Avrupa beşincisi oldu. Olimpiyat kotası içinde bulunan Bekir, bu beşincilikle yerini korumuş oldu. Kazan’da bugün 48 kiloda Nazlıcan Kılıç yedinci oldu, 60 kiloda Ahmet Şahin Kaba ve 66 kiloda Sinan Sandal ise dereceye giremedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.