Kadıköy'de kazanan Beşiktaş

Beşiktaş, Ülker Stadyumu’nda Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup etti. Siyah-beyazlılar derbide 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 10 kişi kalmasına rağmen 4-2 kazanmayı bildi.

Kadıköy'de kazanan Beşiktaş
Yayınlanma:

Kara Kartal 10 kişi kaldığı karşılaşmada Fenerbahçe’yi yenerek puanını 52 yaptı. Beşiktaş’ta goller Redmond, Cenk Tosun (2) ve Aboubakar’dan gelirken, Fenerbahçe’nin golünü Valencia kaydetti.

Maçtan notlar

İlk yarısı genel olarak kısır geçen derbi, sık sık orta saha mücadelelerine sahne oldu. Maça iki takım da çok fazla risk almadan temkinli başladı. Fenerbahçe orta sahada Mert Hakan ve Arda Güler ile etkili olmaya çalıştı. Sarı-lacivertliler Arda Güler’in ilk yarıda attığı 4 kilit pasla Beşiktaş savunmasını test etti. Beşiktaş ise kazandığı toplarda hızlı bir şekilde oyunu ön alana yığıp pozisyon yakalamaya çalıştı. Zaman zaman uzun toplar atarak 3.bölgede düşen topları presle kazanmayı hedefledi. 25 dakikada Arda Güler’in harika ara pasına hareketlenen Valencia karşı karşıya pozisyonda Mert Günok’u geçemedi. 28. dakikada Aboubakar’ın Fenerbahçe tribünlerine yaptığı hareketten sonra gerginlik arttı. Saha içinde oyuncular arasındaki gerginlikten sonra hakem Halil Umut Meler sarı kartına başvurdu. Samet ve Aboubakar sarı kart gördükten sonra oyun tekrar hareketlendi. 36. dakikada Arda Güler’in ceza sahasının hemen içinde sağ çaprazdan topla beraber rakiplerini geçmesinden sonra Onur Bulut hamle yaptı ve Arda Güler yerde kaldı. Penaltıya hükmeden hakem Halil Umut Meler, beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen golcü oyuncu Valencia topu ağlara gönderdi. Bu golden sonra Fenerbahçe yarı sahasına atılan uzun topta Samet Akaydın’ın hatasında top Aboubakar’ın önünde kaldı. Kamerunlu golcü bu pozisyondan yararlanamadı ve maçta ilk yarı 1-0 sonuçlandı.

İkinci yarının ilk bölümünde Fenerbahçe penaltı kazandı. Welinton ceza sahası içinde arkadan Valencia’yı düşürdü ve ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Penaltıda bir kez daha topun başına geçen Enner Valencia topu dışarıya attı ve penaltıdan yararlanamadı. 52. dakikada 10 kişi kalan Beşiktaş, dakika 58’de golü buldu. Redmond’un sağ taraftan yaptığı ortaya harika bir kafa vuruşu yapan kaptan Cenk Tosun takımına beraberliği getirdi. Ardından hız kesmeyen Beşiktaş dakika 62’de yine Redmond’un pasında Cenk’i topla buluşturdu. Kaptan usta işi bir vuruşla kaleci Altay’ı avladı ve topu ağlara gönderdi. Beşiktaş bu golle beraber 1-0 geriye düştüğü ve 10 kişi kaldığı maçta öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe, Beşiktaş kalesinde gol ararken defansta boşluklar vermeye başladı. Bu anlardan birinde orta sahadan topu alıp çalımlarla ilerleyen Redmond, ceza sahası dışından yaptığı harika vuruşla topu filelere gönderdi. Sarı-lacivertliler, 3. golden sonra Beşiktaş kalesine tüm hatlarıyla yüklensede golleri bulamadı. Dakika 90 artı 1’de Redmond 1 asist daha yaparak Aboubakar’a gol pasını verdi ve skor 4-1 oldu. Maçın son dakikasında İrfancan Kahveci’nin kaydettiği gol Fenerbahçe’ye yetmedi. Beşiktaş 10 kişi kaldığı karşılaşmada Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup etti.

araaaaaaa.jpg

Redmond parladı

Nathan Redmond, derbide karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna girdi ve galibiyete direkt katkı yaptı. İngiliz kanat oyuncusu 3 asist yaparken 1’de gol kaydetti. 4 golün hepsine katkı yapan Redmond, Beşiktaş taraftarını mest etti. Redmond attığı golün öncesinde, üst üste rakiplerini geçtikten sonra ceza sahası dışından harika bir şut atarak topu ağlara gönderdi. Yıldız futbolcu Nathan Redmond, rüya gibi bir derbi akşamı yaşadı…

redmond.jpg

Fenerbahçe Beşiktaş maçından nefes kesen görüntüler

Fenerbahçe Beşiktaş maçından nefes kesen görüntüler

Kaynak:Bülten

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum