Kalbinizi korumak için âşık olun!

Kalp sağlığınızı korumak istiyorsanız âşık olun! Psikolog Mustafa Varol Yorulmaz göre; âşık olmak...

Kalbinizi korumak için âşık olun!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hem dünyada hem de Türkiye’de gerçekleşen ölümlerin sebeplerinin başında kalp ve damar hastalıklarının geldiğini açıklayan Psikolog Mustafa Varol Yorulmaz, kalp sağlığını korumak isteyenlere “âşık olun” tavsiyesinde bulundu.

12-18 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kalp Sağlığı Haftası kapsamında kalp sağlığının önemine dikkat çeken Psikolog Mustafa Varol Yorulmaz, “Âşık olmak kalbe iyi gelir, zevk ve mutluluk veren endorfin hormonunun salgılanmasında da yardımcı olur. Bu sayede hem kalbiniz hem ruhunuz okşanır. Düzenli aşk hayatı insanın yaşam kalitesini artırır” dedi.

KALBİNİZİ ÜZEN HER ŞEYİ GERİDE BIRAKIN

Kalbin yaşamsal faaliyetlerin en önemli anahtarı olduğuna dikkat çeken Mustafa Varol Yorulmaz, “Ne yazık ki kalbimize sahip çıkmıyoruz ve önemsemiyoruz.  Daha sağlıklı ve daha uzun bir yaşam sürmek için herkes kalbine özen göstermeli. Zihnimize şunu kazımalıyız: Kalbine sahip çık!” açıklamasını yaptı.

Psikolog Mustafa Varol Yorulmaz, bireylere kalp sağlıklarını korumak için uzman tavsiyelerinde de bulundu:

•  "Ben artık kalbime ihanet etmeyeceğim!” kararını alın ve bu zamana kadar kalbinizi üzecek ne yaptıysanız onları geride bırakın. Sigarayı bırakmak, kilo vermeyi gündeminize almak, spor yapmaya başlamak, tansiyon ve şekerinizi düzenlemek, kalbinize yönelik yaptığınız ihanetlerin geride bırakılması için kuvvetli bir adımdır.

•  Sağlıklı ve iyi beslenin. Gerekirse işin uzmanına başvurun ve diyetisyenle işbirliği yapın.

•  Hareketlenin! Size enerji harcatabilecek tüm hareketleri hayatınıza dâhil edin. Yürüyüşe çıkın, evdeki işleri bile dans figürlerini dâhil ederek yapın.

•  Bol su için! Özellikle sessiz kalp rahatsızlığı olanların bol su içmeleri hayat kurtarıcı olacaktır.

•  Hayata karşı iyimser davranın, âşık olun! Âşık olmak kalbe iyi gelir, zevk ve mutluluk veren endorfin hormonunun salgılanmasında da yardımcı olur. Böylece kalbiniz ve ruhunuz okşanır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.