Karnında mala unutulan hastaya 42 bin lira tazminat

Nezihe Yılmaz, 8 yıl kadar önce, eski adı Vakıf Gureba olan Bezmialem Hastanesi'nde ameliyat oldu. Bir süre sonra, Yılmaz'ın ameliyatında cerrahi mala unutulduğu ortaya çıktı. Mala yüzünden sağlığı daha da kötüleşen Yılmaz, hastaneye karşı tazminat davası

Karnında mala unutulan hastaya 42 bin lira tazminat
Yayınlanma:
Güncelleme:

Eşi ile kapıcılık yapan Nezihe  Yılmaz, karın bölgesinde yaşadığı ağrılar nedeni ile hastaneye gitti. 11 Mart 2008 günü Haseki Hastanesi’nde ameliyat olan
Yılmaz, ameliyat sonrası iyileşmeyi beklerken ağrıları giderek arttı. Bir süre sonra yeniden hastaneye giden Yılmaz’ın ameliyatı esnasında karnında cerrahi malanın unutulduğu anlaşıldı.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Yılmaz, hastanenin kusuru nedeni ile sağlığına kavuşamadığı gerekçesi ile, 20 bin TL maddi, 80 bin TL de manevi tazminat talebi ile dava açtı.

Dava, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme Mart 2012’de kararını verdi.

MAHKEME: HASTANE KUSURLU

Mahkeme kararında, “İdare (hastane) kamu hizmetini gereği gibi yerine getirmedi. Burada idarenin hizmet kusuru var. Bu nedenle oluşan bir zarar var” denildi.

Mahkeme, kararında, hastanenin Yılmaz’a 2.100 TL maddi, 40 bin TL de manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Dava masrafları da, hastanenin üzerine bırakıldı.

TEMYİZDE DE SONUÇ DEĞİŞMEDİ

Davalı hastane kararı temyiz etti. Temyiz incelemesini Danıştay 15. Daire Başkanlığı yaptı. Daire, geçtiğimiz günlerde taraflara ulaşan kararında, idare mahkemesinin verdiği kararı oybirliği ile onadı.

KARAR EMSAL NİTELİKTE

Kararı ‘Hukuk zaferi’ olarak yorumlayan Yılmaz’ın avukatı Murat Bilgin “Karar önemli. Bu şekilde yaşanan bir dizi mağduriyet var. Benzer davalara emsal olur bu karar. Mahkemenin takdir ettiği tazminat tutarı 40-42 bin TL. Ancak emin olun, müvekkilin bu ihmalden dolayı uğradığı zarar ve yaşadığı ızdırap çok daha büyük” dedi.

Avukat Bilgin, söz konusu ihmalden sorumlu olan doktorun da, yargılandığı ceza davasında mahkûmiyet aldığını kaydetti.

Hürriyet


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.