Kartal kaptı kaçtı

MKE Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Siyah beyazlılar rakibini 2-1 mağlup ederek 3 maç sonra galibiyet sevinci yaşarken, Ankaragücü üst üste üçüncü maçını kaybetti.

Kartal kaptı kaçtı
Yayınlanma:

Spor Toto Süper Lig’in 24’üncü haftasının önemli maçında Beşiktaş sahasında MKE Ankaragücü’nü konuk etti. Vodafone Park’ta oynanan mücadeleyi Volkan Bayarslan, Serkan Ok ve Kemal Yılmaz hakem üçlüsü yönetti. Siyah beyazlılar, 40. dakikada Salih Uçan ve 55. dakikada Aboubakar'ın attığı gollerle karşılaşmayı 2-1 kazanırken, MKE Ankaragücü'nü tek golünü 53. dakikada Ali Sowe kaydetti. İki takım arasında ligin ilk yarısında Ankara'da oynanan ve seyircilerin sahaya girip futbolculara saldırdığı mücadeleyi Beşiktaş 3-2 kazanmıştı.

BEŞİKTAŞ ÜÇÜNCÜ SIRADA

Ligde 3 maç sonra kazanan Beşiktaş puanını 43'e çıkarıp maç fazlasıyla üçüncü sıraya çıkarken, üst üste 3 maçta da sahadan mağlubiyetle ayrılan MKE Ankaragücü ise 22 puanla 15’inci sırada kaldı. Beşiktaş Spor Toto Süper Lig’in 25’inci haftasında 12 Mart Pazar akşamı saat 19.00’da Medipol Başakşehir Futbol Kulübü ile karşı karşıya gelirken, MKE Ankaragücü de yine 12 Mart Pazar günü saat 13.30’da Corendon Alanyaspor’u konuk edecek.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

Spor Toto Süper Lig’in 24’üncü haftasında Beşiktaş ile Ankaragücü Vodafone Park’ta kozlarını paylaştı. Mücadeleye siyah beyazlılar etkili başlayıp 8’inci dakikada gole yaklaştı. Bu dakika içinde Salih Uçan'ın kafayla indirdiği top ceza sahası dışı sol çaprazında Vincent Aboubakar'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun bekletmeden vuruşunda kaleci Gökhan Akkan güçlükle gole engel oldu.

GÖKHAN YİNE KURTARDI

Mücadelenin 9. dakikada Beşiktaş net bir fırsattan yararlanamadı. Sağ kanatta topla buluşan Onur Bulut, kale sahası içine hareketlenen Cenk Tosun'a ortaladı. Bu futbolcunun gelişine vuruşunda kaleci Gökhan Akkan yine gole izin vermedi. İlerleyen dakikalarda ataklarını sıklaştıran aradığı golü buldu.

BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ

Mücadelenin 40’ıncı dakikası oynanırken Beşiktaş öne geçti. Bu dakika içinde sol kanattan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşta topun başına Amir Hadziahmetovic geçti. Bu futbolcunun ceza sahasına gönderdiği ortada top direkt kaleye yöneldi. Gökhan Akkan'dan seken meşin yuvarlağı altı pas içinde Salih Uçan tamamlayarak fileleri havalandırıp takımını 1-0 öne geçirdi.

CENK TOSUN YİNE KAÇIRDI

İlk yarının uzatma dakikalarında Beşiktaş farkı ikiye çıkarma fırsatını kullanamadı. 45+1. dakikada Arthur Masuaku'nın pasında soldan ceza sahasına giren Nathan Redmond, son çizgiye inip penaltı noktası üzerine hareketlenen Cenk Tosun'a pasını çıkardı. Bu oyuncunun gelişine yerden vuruşunda kaleci Gökhan Akkan meşin yuvarlağı ayaklarıyla çıkarıp bir kez daha gole izin vermeyince mücadelenin ilk yarısını Beşiktaş 1-0 tamamlayarak soyunma odasına gitti.

ANKARAGÜCÜ EŞİTLİĞİ SAĞLADI

İkinci yarının başında Beşiktaş oyunda üstün olmasına karşın basit top kayıpları yapmaya başladı bunu iyi değerlendiren Ankaragücü 53’üncü dakikada beraberliği yakaladı. Bu dakika içinde orta sahadan atılan uzun topta savunmasına yardımcı olmak isteyen Cenk Tosun'un kafayla geri pasında meşin yuvarlak Kevin Malcuit'in önünde kaldı. Bu futbolcunun zor pozisyonda pasında kaleci Mert'i geçen topu Ali Sowe boş kaleye gönderip maça 1-1 eşitliği getirdi.

KARTAL ÜSTÜNLÜĞÜ YAKALADI

Kalesinde gördüğü golün şokunu kısa sürede üstünden atan Ankaragücü’nün golünden iki dakika sonra 55’inci dakikada yeniden öne geçti. Bu dakika içinde Salih Uçan'ın savunmanın arkasına attığı uzun pasta topu kontrol eden Vincent Aboubakar, ceza sahasına girip Nihad Mujakic'ten sıyrıldı ve penaltı noktası üzerinden sert bir şutla ağları havalandırıp takımını yeniden 2-1 öne geçirdi.

MERT GOLE İZİN VERMEDİ

Beraberlik için Beşiktaş kalesine yüklenen Ankaragücü 83’üncü dakikada gole yaklaştı. Bu dakika içinde Kevin Malcuit'le verkaç yaparak sağdan ceza sahasına giren Anastasios Chatzigiovanis son çizgiye inip kale sahasına ortaladı. Emre Kılınç'ın uçarak kafa vuruşunda Beşiktaş kalecisi Mert Günok köşeye giden topu son anda kornere çelerek beraberliği izin vermedi. İki takımın atakları başka gol getirmeyince Beşiktaş sahadan 2-1'lik galip ayrılıp haftayı üç puanla kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.