Kayserispor kendini yaktı

Süper Lig’in 15’inci haftasında HES Kablo Kayserispor, Ankara’da iki kez öne geçtiği maçta Gençlerbirliği'ne 3-2 mağlup oldu. Başkentteki zorlu mücadelede atılan 4 gol VAR incelemesi sonrası iptal edildi.

Kayserispor kendini yaktı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Süper Lig’in 15’inci haftasında HES Kablo Kayserispor, Ankara’da iki kez öne geçtiği maçta Gençlerbirliği'ne 3-2 mağlup oldu. Başkentteki zorlu mücadelede atılan 4 gol VAR incelemesi sonrası iptal edildi.

Süper Lig'in 15. haftasının gündüz oynanan maçında Gençlerbirliği ile HES Kablo Kayserispor Eryaman Stadı’na karşı karşıya geldi. Gol düellosuna sahne olan maçta ilk yarıda Kayserispor 31. dakikada Wilfried Kanga ile öne geçerken Gençlerbirliği rakibine 39'da Daniel Candeias ile cevap verdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

MAÇA VAR DAMGASI

Mücadelenin ikinci yarısına VAR Sistemi damga vurdu. Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Kayserispor'un 1, Gençlerbirliği'nin 3 golü VAR incelemesi sonrası iptal oldu. Konuk ekip 55’inci dakikada Arda Kızıldağ'ın kendi kalesine attığı golle bir kez daha önce geçti. Mücadeleyi bırakmayan başkent ekibi 70'te Berat Özdemir ile beraberliği 90+2’de ise dakikada ise Oğuzhan Çapar'ın kendi kalesine attığı golle 3-2’lik galibiyeti yakaladı. Kalan bölümde başka gol sesi çıkmayınca mücadele Gençlerbirliği’nin 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Gençlerbirliği ile HES Kablo Kayserispor Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye iki takımda savunmayı sağlama alıp orta sahayı kalabalık tutup hızlı hücumlarla gol aramak şeklinde başladı. Ev sahibi kırmızı siyahlılar daha atat görünmesine karşın 31’inci dakikada öne geçti. Emre Demir’in şık pasında ceza sahası içinde topla buluşan Wilfried Kanga topu Kristoffer Nordfeldt’ın solundan filelere göndererek takımını 0-1 öne geçirdi.

GENÇLER EŞİTLEDİ

Mücadelenin 39’uncu dakikasında Gençlerbirliği beraberliği yakaladı. Bu dakika içinde Murat Yıldırım’ın ceza sahasına gönderdiği şık ara pasla buluşan Daniel Candias topu kaleci İsmail Çipe’nin solundan filelere göndererek durumu 1-1’e getirdi. İlk yarıda iki takımın karşılıklı atakları başka gol getirmeyince devre 1-1 eşitlikle sona erdi.

DEVRE GOLLE BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısı gol düellosuna sahne oldu. VAR Sisteminin damga vurduğu bu yarının ilk ciddi atağından 55. dakikasında Kayserispor öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta topu önünde bulan Emre Demir ceza sahası alanındaki Kanga’ya pas çıkardı. Bu pası uzaklaştırmak isteyen Arda Kızıldağ ters bir vuruşla meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderince sarık kırmızılar 1-2 öne geçti.

BERABERLİK BERAT’TAN

Mücadelenin 70. dakikasında Gençlerbirliği Berat Özdemir ile beraberliği yakaladı. Kaleci İsmail Çip’nin üstünden usta bir vuruşla topu önüne indiren Berat topu boş kaleye göndererek maçta 2-2 beraberliğe sağladı. Mücadelenin son anları nefes keserken Gençlerbirliği 90+2’de öne geçti. Mustafa Çeçenoğlu’nun sol kanatta yaptığı baskıyla topu kazanıp ceza sahasına ortaladı. Topu uzaklaştırmak isteyen Gğuzhan Çapar topu kendi kalesine gönderince Gençlerbirliği 3-2 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Gençlerbirliği, Kayserispor'u 3-2 mağlup etti.

MAÇA VAR DAMGASI

Haftanın en ilginç maçlarından birine sahne olan Gençlerbirliği ile Kayserispor arasındaki mücadeleye VAR Sistemi damga vurdu. 60. dakikada Kayserispor’un Kanga ile bulduğu gol sonrası VAR uyarısı sonrası gol iptal edildi. 63. ve 67. dakikalarda Gençlerbirliği, Giovanni Sio ile 2 gol buldu ancak 2 gol de VAR uyarısı sonrası iptal edildi. 84. dakikada Gençlerbirliği, Sefa Yılmaz ile bir gol daha buldu ancak hakem Cüneyt Çakır, Sefa'nın golü öncesinde faul olduğunu belirtti ve VAR incelemesi sonrası filelere giden top iptal edildi.

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.