Kayserispor puan dağıtıyor

HES Kablo Kayserispor, Süper Lig'in 25. haftasında sahasında MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Kadir Has Stadyumu'nda oynanan zorlu karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi. Başkent ekibinde Michal Pazdan 25’inci dakikada kırmızı kart gördü

Kayserispor puan dağıtıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

HES Kablo Kayserispor ile MKE Ankaragücü, Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren zorlu mücadele golsüz eşitlikle sona erdi. Mücadelenin 26. dakikasında Başkent ekibinde Michal Pazdan direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonuçla birlikte Kayserispor 25 puana yükseldi ve yenilmezlik serisi de 4 maça çıktı. MKE Ankaragücü ise 19 puana ulaştı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Haftanın önemli maçında ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Kayserispor ile Ankaragücü karşı karşıya geldi. Mücadeleye iyi başlayan ev sahibi Kayserispor oldu ve 4’üncü dakikada golü buldu. Bu dakika içinde Daniel Avramovski'nin arka direğe doğru yaptığı ortada Derrick Luckassen'in kafa vuruşu direkten döndü. Boşta kalan topu Uğur Demirok ağlara gönderdi fakat maçın hakemi Halil Umut Meler Ankaragüçlü futbolcuya faul yapıldığı gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

ATAKLAR ÜST ÜSTE

Mücadelenin ilerleyen dakikalarından ev sahibi sarı kırmızılılar ataklarını sıklaştırıp Ankaragücü kalesinde gol aramaya devam etti. 16’ıncı dakikada Zoran Kvrzic'in pasıyla topla buluşan İlhan Parlak'ın şutunda meşin yuvarlak kaleci Korcan Çelikay'da kaldı. Kayserispor 31’inci dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Bu dakika içinde Gustavo Campanharo'nun savunmanın arkasına attığı pasla kaleci ile karşı karşıya kalan Aaron Lennon'un vuruşunda kaleci Korcan Çelikay son anda kornere çelerek gole izin vermedi. İki takımın atakları gol getirmeyince mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARININ ANLARI

Mücadelenin ikinci yarısında da Kayserispor üstünlüğü vardı. 10 kişi kalan Ankaragücü savunmasını sağlama alıp kontra ataklarla gol aradı. Mücadelenin 58’inci dakikasında Kayserispor gole yaklaştı. Sarı kırmızılı takımın atağında, ceza sahası dışında topla buluşan Derric Luckassen'in sert şutunda, top defansa çarparak kornere çıktı.

Maçın son anlarından üç puan için yüklenen Kayserispor bir kez daha gole yaklaştı. 90+3. dakikada sağ kanattan yapılan ortada iyi yükselen Cristian Sapunaru'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarla kaz farkla kale direğinin üstünden auta gitti. İki takımın ataklar sonucu değiştirmeyince maç başladığı gibi golsüz berabere tamamlandı. Hikmet Karaman yönetiminde ilk maçına çıkan Ankaragücü haftayı bir puanla kapattı.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.