Keçiören’e soğuk duş

Ankara Keçiörengücü, Spor Toto 1. Lig'in 27. haftasında deplasmanda 1-0 öne geçtiği maçta Dyorex Boluspor’a 3-1 yenilerek zirve yolunda yara aldı.

Keçiören’e soğuk duş
Yayınlanma:

Spor Toto Birinci Lig’in 27’inci haftasının önemli maçında zirve mücadelesi veren Ankara Keçiörengücü ile play-off’a kalma mücadelesi veren Dyorex Boluspor ile Bolu Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Emre Kargın, Haydar Avcı, Abdullah Buğra Taşkınsoy hakem üçlüsü yönetti. Maçın dördüncü hakemliğini ise Onur Gülter yaptı.

İLK YARIDA KEÇİÖREN

Zirve mücadelesi veren Ankara Keçiörengücü 27’inci haftada Boluspor’un konuğu oldu. Mücadeleye hızlı başlayan Başkent ekibi 6’ıncı dakikada öne geçti. Bu dakika içinde ani gelişen atakta Boluspor ceza sahası içerisinde Rashad Muhammed pasını Malaly Dembele’ye aktardı. Altı pas içinde boş durumda topla buluşan Dembele düzgün bir vuruşla meşin yuvarlığı ağlara gönderip takımını 0-1 öne geçirdi ve ilk yarı bu golle sona erdi.

GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ

İkinci yarıya bu kez etkili başlayan Dyorex Boluspor oldu. Ev sahibi baskılı oyununun karşılığını 51’inci dakikada aldı. Bu dakika içinde Keçiörengücü ceza sahası dışında serbest vuruş kazanan Boluspor’da topun başına geçen Dejvi Bregu’nun şık plase vuruşunda meşin yuvarlak doksan tabir edilen yerden ağlara gidince maça 1-1 eşitlik geldi.

BOLUSPOR ÖNE GEÇTİ

Öne geçmek için Keçiörengücü kalesinde baskı kuran Boluspor 61’inci dakikada öne geçti. Bu dakika içinde köşe vuruşu kazanan ev sahibi ekipte organize kullanılan vuruşta Keçiörengücü savunması arasından iyi yükselen Veaceslav Posmac şık bir kafa vuruşu ile ağlara gönderip durumu 2-1’e getirdi.

FARK İKİYE ÇIKTI

Mücadelenin 2-1 biteceği tahmin edilirken beraberlik arayan Keçiörengücü 90+8’de kalesinde üçüncü golü gördü. Başkent ekibinin savunmasını önde yakalayan Dino Ndlovu çalımlara sıyrılıp kaleci Metin Uçar’ın bacaklarının arasından topu ağlara gönderip durumu 3-1’e taşıdı. Bu golün santrasının ardından maçın hakemi Emre Kargın son düdüğü çaldı. Mücadeleyi 3-1 kazanan Boluspor play-off yarışında avantajlı bir skorla haftayı kapattı.

HAFTAYA RAKİP GENÇLERBİRLİĞİ

5 maçtır kazanamayan Dyorex Boluspor, evinde galibiyet hasretine son vererek puanını 38 yapıp 9’uncu sıraya çıkarken, 3 maç sonra yenilgiyle tanışan Keçiörengücü ise 46 puanla haftayı 5’inci sırada kapattı. Ankara Keçiörengücü, Spor Toto Birinci Lig’in 28’inci haftasında 25 Mart Cumartesi günü Ankara derbisinde Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelirken, Dyorex Boluspor ise 24 Mart Cuma akşamı deplasmanda Altaş Denizlispor karşısında 3 puan mücadelesi verecek.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.