Keçiörengücü geriden geldi

Ankara Keçiörengücü, depremler nedeniyle ara verilen Spor Toto 1. Lig'in 24. haftasında sahasında konuk edip 1-0 geriye düştüğü maçta Beyçimento Bandırmaspor’u 3-1 yendi.

Keçiörengücü geriden geldi
Yayınlanma:

Ülkemizde meydana gelen büyük can kaybına neden olan ve binlerce vatandaşımızın yaralanmasına neden olan depremler nedeniyle bir ay ara verilen Spor Toto 1. Lig’de heyecan hafta sonu oynanan maçlarla başladı. Ligde zirve mücadelesi veren Ankara Keçiörengücü ligin 24’üncü haftasında sahasında karşılaştığı Beyçimento Bandırmaspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta 3-1 mağlup etti.

İLK YARIDA GOL YOK

Aktepe Stadı’nda oynanan Ankara Keçiörengücü ile Beyçimento Bandırmaspar arasında oynanan mücadeleyi Reşat Onur Coşkun, Deniz Turgut ve Muhammet Ali Doğan hakem üçlüsü yönetti. Mücadelenin ilk yarısı karşılıklı ataklarla başlayan Keçiörengücü 17’inci dakikada Melih İnan’ın ayağından birde penaltı atışından yararlanamadı. İki takımda ilk yarıda gol kaydına muvaffak olamayınca devre başladığı gibi 0-0 sona erdi.

GOLLER İKİNCİ YARIDA

İkinci yarıya iyi başlayan Beyçimento Bandırmaspor Ivan Saponjic 59’uncu dakikada attığı golle 0-1 geçerken, Ankara Keçiörengücü 74’te Bekir Karadeniz, 77’de Rashad Muhammed ve 90+4’te Anderson Cordeiro Costa’nın ayağından bulduğu gollerle sahadan 3-1 galip ayrılarak haftayı 3 puanla kapatırken zirve yolunda bir engeli daha aştı. Keçirengücü baştan sona üstün oynadığı maçta hakli bir galibiyet alarak yoluna emin adımlarla devam ediyor.

keciorengucu-11.jpg

HAFTAYA RAKİP ERZURUM

Ligdeki son 7 maçında 3 galibiyet alan Ankara Keçiörengücü puanını 40'a çıkarıp maç fazlasıyla 4’üncü sıraya çıkarken, son 3 maçta kalesinde 10 gol gören Beyçimento Bandırmaspor'un ise 34 puanla haftayı 9’uncu sırada kapattı. Keçiörengücü, Spor Toto Birinci Lig’in 25’inci haftasında 8 Mart Çarşamba günü saat 14.30’da deplasmanda Erzurumspor’un konuğu olurken, Beyçimento Bandırmaspor ise 9 Mart Perşembe günü saat 14.30’da sahasında lider Eyüpspor’u ağırlayacak.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Ankara Keçiörengücü ile Beyçimento Bandırmaspor arasındaki mücadele karşılıklı ataklarla başlarken ilerleyen dakikalarda oyuna ağırlığı koyup 17’inci dakikada penaltı kazandı. Bu dakika içinde Rashad Muhammed’in ceza sahası içerisinde Caner Hüseyin Bağ tarafından düşürülmesi sonrası Reşat Onur Coşkun penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Melih İnan’ın vuruşunda Yunan kaleci Ioannis Gelios gole izin vermedi ve ilk yarı golsüz eşitlikle 0-0 sona erdi.

BANDIRMASPOR ÖNE GEÇTİ

İkinci yarıya iyi başlayan Beyçimento Bandırmospor 59’uncu dakikada öne geçti. Bu dakika içinde Kerim Avcı’nın ceza sahası içerisinde çektiği sert şut kaleci Metin Uçar’dan döndü Metin’den seken topa hamle yapan Ivan Saponjic altı pas içinde meşin yuvarlığı boş kaleye göndererek takımını 0-1 öne geçirdi.

MAÇA BERABERLİK GELDİ

Kalesinde gördüğü gol sonrası beraberlik için yüklenen Ankara Keçiörengücü 74’üncü dakikada aradığı golü buldu. Bu dakika içinde Bandırmaspor ceza sahası dışında serbest vuruş kazandı. Serbest atış için topun başına geçen Bekir Karedeniz, yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı doksan tabir edilen yerden ağlarla buluşturup maça 1-1 eşitliği getirdi.

KEÇİÖRENGÜCÜ ÖNE GEÇTİ

Mücadelenin 78’inci dakikası oynanırken Ankara Keçiörengücü öne geçti. Bu dakika içinde Malaly Dembele’nin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Rashad Muhammed sağ çaprazdan sert bir vuruşla meşin yuvarlığı doksandan ağlara gönderip Yunan kaleci Ioannis Gelios’u çaresiz bırakıp takımını 2-0 öne geçirdi.

FARK İKİYE ÇIKTI

Mücadelenin bu skorla sona ereceği düşünülürken Ankara Keçiörengücü 90+4’te farkı ikiye çıkardı. Bu dakika içinde Aly Malle’nin pasıyla rakip yarı alanda buluşan Anderson Cordeiro Costa’nın önündeki boşluktan yararlanarak topu ceza sahası içerisine kadar taşıdı. Kaleci kaleci Ioannis Gelios’u da çalımlayan Costa topu boş kaleye gönderip tamını 3-1 öne geçirdi ve maç bu skorla sona erirken Keçiörengücü haftayı 3 puanla kapattı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.