Kırşehirli Tayfun Özcan dünya şampiyonu

Kickboksta ,Enfusion organizasyonunda İranlı rakibini yenerek, dalında dünya şampiyonluğunu korudu

Kırşehirli Tayfun Özcan dünya şampiyonu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kickboksta dünyanın en iyi 10 boksöründen biri olarak gösterilen Tayfun Özcan, Enfusion organizasyonunda İranlı rakibini yenerek, dalında dünya şampiyonluğunu korudu.

Dünyanın en büyük kickboks organizasyonlarından biri olarak gösterilen Enfusion, Almanya’nın Hamburg kentinde “Enfusion 71 dövüş gecesi” düzenledi. Geceye Türk sporcu Tayfun Özcan damga vurdu. Organizasyonda 72.5 kg’da yarışan dünya şampiyonu kickboksörümüz Tayfun Özcan, kemerini korumak için ringe çıktı ve öyle de yaptı.  Tayfun Özcan, İranlı kickboksör Ardalan Sheikholeslami’yi 3. rauntta nakavt etti, unvanını korudu.

TAYFUN ÖZCAN KİMDİR?

Tayfun Özcan, henüz 27 yaşında. Aslen Kırşehirli, Akçakent Ömeruşağı Köyü’nden olan Tayfun Özcan, Hollanda’da yaşıyor. Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Ünal Kaya, bir açıklama yaparak gururumuz Tayfun Özcan'ın başarısını kutladı.Ünal Kaya, Tayfun Özcan ile bir dönem Hollanda Tilburg'ta aynı mahallede kaldıklarını belirterek, kendisiyle gurur duyduğunu kaydetti. Dünyanın en büyük kickboks organizasyonlarından biri olan Enfusion’da gösterdiği başarıdan ötürü Özcan’ı kutlayan Kaya, “Türk Bayrağımızı ringlerde dalgalandırdı, maçı anlatan spiker hem Kırşehir'den hem de Tayfun Özcan'dan övgü dolu sözlerle bahsetti, yeğenimiz Tayfun Özcan ile gurur duyuyoruz. İnşallah bir maçta İstanbul'da yapması için girişimlerde bulunarak bu heyecana canlı olarak tanıklık edeceğiz" dedi.  

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.