Kolej galibiyetle başladı: 72-69

TED Ankara Kolejliler Genç Basketbol Takımı Basketbol Gençler Ligi ilk haftasında sahasında İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka'yı konuk etti.

Kolej galibiyetle başladı: 72-69
Yayınlanma:
Güncelleme:

Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan mücadeleyi ev sahibi Kolejliler 72-69 kazanarak lige galibiyetle başladı.

DEVRE KOLEJLİLER’İN

Ankara Spor Salonu’nda (Küçük Salon) oynanan mücadele büyük çekişmeye ve heyecana sahne oldu. İki takımda birbirine üstünlük kuramazken maçın sonunu iyi oynayan ev sahibi TED Ankara Kolejliler güçlü rakibini yenerek sezona iyi bir başlangıç yaptı. İlk periyoda konuk Pınar Karşıyaka etkili ve baskılı alan savunması ile başladı ve bulduğu hızlı hücum sayıları ile ilk çeyreği 25-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğe bu kez iyi başlayan ve rakibini hataya zorlayan bir TED Ankara Kolejliler vardı. Pota altını iyi savunan ve rakibini hataya zorlayan savunma ile Kolejliler aradaki farkı kapatıp Cihat Mertali Dalgalı’nın sayıları ile ilk yarıyı 46-44 galip kapattı.

ÇEKİŞME DEVAM ETTİ

Üçüncü çeyreğe her iki takımda iyi savunma yaparak başlarken ev sahibi Kolejliler daha az hata yaparak bu çeyreği 60-54 önde geçti. Final periyodunda konuk Karşıyaka geri gelmek için iyi savunma yapıp top çalarak oyuna tutundu. Maçın sonu tam bir heyecan fırtınası şeklinde geçti. Aradaki farkı korumayı başaran TED Ankara Kolejliler zorlu maçtan 72-69 galip ayrılarak haftayı iki puanla kapattı. Bu maçta TED Ankara Kolejliler adına Cihat Mertali Dalgalı 24, Yusuf Efe Bayar 5, Eyüp Can Öncü 13, Erim Özdemir 8, Can Sayın 10, Eren Taşçı 12 sayı ile takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldular. Konuk Pınar Karşıyaka’da Atahan Ceran, Murat Osman Dere 19, Şevket Gökdemir 6, İnanç Mert Hotamış 22, Bekir Kural 3, Eray Büyükcangaz 8, Ömer Ayaz 6, Haktan Yavaş 5 sayı ile oynamalarına karşın takımlarının mağlubiyetine engel olamadılar.

Kaynak:Basın Bülteni

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.