Landesberg Çin’in yolunu tuttu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Ankara’yı temsil eden iki ekipten birisi olan Türk Telekom kadrosundaki oyuncuları bir bir elinden kaçırıyor.

Landesberg Çin’in yolunu tuttu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Ankara’yı temsil eden iki ekipten birisi olan Türk Telekom kadrosundaki oyuncuları bir bir elinden kaçırıyor. 218-2019 Sezonu başında İspanya’nın Estudiantes takımından transfer edilen ortaya koyduğu performansla takımın yıldızı olan ve oynadığı basketbolla Türk basketbolseverlerin kalbinde taht kuran Sylven Landesberg Ankara’dan ayrılarak Çin’in yolunu tuttu.

OYUNCUNUN KADRODA KALMASI İSTENİYORDU

Basketbol Süper Ligi’nin en skorer oyuncuları arasında olan ve ligi 20.3 sayı, 3,4 ribaunt ve 2 asist ortalaması ile oynayan Sylven Landesberg kulübün kendisine teklif yapmasını beklemeden kontratındaki çıkış opsiyonunu kullanarak Çin'in Zheijang Chouzhou takımına transfer oldu. Landesberg’in takımdan ayrılmasının ardından yeniden oyuncu transferi için girişimlerde bulunan Türk Telekom yönetiminin menajerler aracılığıyla yakında yeni oyuncuları açıklaması bekleniyor. Landesberg’in takımdan ayrılmasını beklemeyen yönetimin bu karar karşısında alacağı tavır merak ediliyor.

SAYI KRALI OLMUŞTU

Geçen sene EuroCup’ta mücadele eden ve gruptan çıkma şansını son maçta kaçıran Türk Telekom bu sene FİBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek. Avrupa’nın önemli oyuncularından birisi olan Sylven Landesberg’i geçen sene İspanyol takımı Estudiantes’te 19.7 sayı ortalaması tutturarak sayı kralı olmayı başarmıştı. Landesberg ülkemize gelmeden önce profesyonel kariyerine İsrail’in Maccabi Haifa ekibinde başlamış ardından beş yıl boyunca Maccabi Tel Aviv forması giymiş ve takımı ile birlikte 2014 Euroleague Şampiyonluğu sevincini yaşadı. Birçok Avrupa kulübünün teklif yaptığı Landesberg kariyerine Çin’de devam edecek.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.