Lider set verdi puan vermedi

Halkbank, AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu’nun 22. haftasında ALTEKMA ile karşı karşıya geldi. Mavi beyazlılar rakibini 3-1 yenerek puanını 58’e çıkarıp liderliğini perçinledi.

Lider set verdi puan vermedi
Yayınlanma:

AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu’nun 22. haftasında Ankara’da Halkbank ile ALTEKMA arasında oynanan maçla tamamlandı. Başkent ekibi rakibini 25-22, 21-25, 28-26, 25-20 set sonuçlarıyla 3-1 yenerek puanını 58’e çıkarıp liderliğini perçinledi. Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleyi Koray Yılmazgil, Yasin İlhan hakem ikilisi yönetti. 1 saat 53 dakika süren müsabakada iki de kırmızı kart çıktı. Başkent ekibi, 25 Mart Cumartesi günü Ankara derbisinde Ziraat Bankası ile karşılaşacak.

HALKBANK ETKİLİ BAŞLADI

Mücadelenin ilk setine iyi başlayan Halkbank hem savunmada hem de hücumda etkili bir oyun ortaya koydu. Final bölümünde Nimir Abdel Aziz ile sayılar bulan Halkbank 26 dakika süren seti 25-22 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette ALTEKMA üstünlüğü vardı. Konuk ekip hem savunmada dikkatli bir oyun ortaya koydu hem de hücumda etkili oyunca 28 dakika süren seti 21-25 alarak durumu 1-1’e getirdi.

BÜYÜK ÇEKİŞME YAŞANDI

Üçüncü sette büyük heyecan ve çekişme yaşandı. Her iki takımda final bölümüne kadar birbirine üstünlük kurmakta zorlanırken Yiğit Gülmezoğlu ile etkili servisler atan Halkbank 34 dakika süren seti 28-26 alarak 2-1 öne geçti. Dördüncü sete iyi başlayan Halkbank set sonuna kadar bu üstünlüğünü koruyarak 25 dakika süren seti 25-20 alarak parkeden 3-1 galip ayrılmasını bildi. ALTEKMA’dan Francisco Wallysson Souza 24 sayıyla mücadelenin en skorer ismi olurken, Halkank’ta Nimir Abdel Aziz ve Yiğit Gülmezoğlu 21 sayıyla takımlarını galibiyete taşıdı.

halkbank-11.jpg

ZOR OLDU AMA OLDU

Karşılaşmayı değerlendiren Halkbank’ın milli smaçörü Yiğit Gülmezoğlu “Zevkli bir maç oynandığını” söyledi. Gülmezoğlu, “Girdiğimiz zorlu periyodda ilk engeli geçmeyi başardık. Şimdi sırada takipçimizle oynayacağımız zorlu derbi var. Ardından Şampiyonlar Liginde Wegiel, sonra da ligde Fenerbahçe ile oynayacağız. Hedefimiz ve isteğimiz buraları kayıpsız geçmek” diyerek görüşlerini açıkladı.

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: Koray Yılmazgil, Yasin İlhan

HALKBANK: Yiğit Gülmezoğlu, Doğukan Ulu, Ma'a, Jaeschke, Yunus Emre Tayaz, Abdel Aziz (Deniz İvgen, Volkan Döne, Mert Matic, Mustafa Koç, Bruno, Aslan Ekşi)

ALTEKMA: Kerem Yaman, Muzaffer Yönet, Divis, Ertuğrul Gazi Metin, Bezerra, Kadir Cin (Mehmet Özbek, Hüseyin Şahin, Ulaş Dokumacı)

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.