Lidere Hatay darbesi

Spor Toto Birinci Lig’in lideri Gençlerbirliği ikinci yarıya kötü başladı. Kırmızı siyahlılar deplasmanda Hatayspor’a 1-0 öne geçtiği maçta 3-1 yenilerek haftayı yenilgiyle kapattı. Lider bu sonucun ardından 41 puanda kaldı.

Lidere Hatay darbesi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto Birinci Lig’in lideri Gençlerbirliği ikinci yarıya kötü başladı. Kırmızı siyahlılar deplasmanda Hatayspor’a 1-0 öne geçtiği maçta 3-1 yenilerek haftayı yenilgiyle kapattı. Lider bu sonucun ardından 41 puanda kaldı.

Spor Toto 1. Lig'in 18. haftasında lider Gençlerbirliği deplasmanda Hatayspor’e konuk oldu. Büyük heyecana ve çekişmeye sahne olan maçta ev sahibi Hatayspor Ankara temsilcisini 3-1 mağlup ederek haftanın sürprizine imza attı. Hatayspor'a galibiyeti getiren golleri 30. dakikada Mesut Çaytemel, 71. dakikada Hamza Gür ve 90+5. dakikada Mirkan Aydın kaydetti. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Gençlerbirliği'nin tek golü ise 17. dakikada Nadir Çiftçi’den geldi.

41 PUANDA KALDI

İlk yarıda golü bulan ve iyi futbolu ile göz dolduran ve Gençlerbirliği üstünlüğünü ikinci yarıda sürdüremedi. Oyundan düşen rakibi karşısında ortaya koyduğu mücadeleyi üç golle süsleyen ev sahibi Hatayspor haklı bir galibiyet aldı. Bu galibiyetin ardından Hatayspor puanını 32'ye çıkarırken, Gençlerbirliği 41 puanda kaldı. İkinci yarıda oyundan düşen ve güçlü rakibinin baskısına boyun eğen kırmızı siyahlılar sezon başından bu yana ilk kez bir devrede kalesinde 3 gol birden gördü.

SERİ SONA ERDİ

İlk yarıyı en yakın rakibi Denizlispor’un 5 puan önünde lider kapatan Gençlerbirliği ikinci yarıya iyi başlamadı. Ligin son 4 maçını kazanarak seri yakalayan kırmızı siyahlılar deplasmanda bu unvanını kaybetti. Buna karşılık ev sahibi Hataysspor’da aldığı seri galibiyetlerle 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalamış oldu. Gençlerbirliği bir sonraki hafta sahasında Altınordu'yu konuk edecek. Hatayspor ise bir sonraki hafta deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak.

STAT: Antakya Atatürk

HAKEMLER: Kutluhan Bilgiç, Cemal Bingül, Hüsnü Emre Çelimli

HATAYSPOR: Akın Alkan, Kubilay Sönmez, Hamza Gür (Dk. 89 Mirkan Aydın), Selim Ilgaz, Gökhan Karadeniz (Dk. 84 Soner Örnek), Mesut Çaytemel, Sadi Karaduman, Diallo, Yusuf Abdioğlu, Murat Paluli, Caner Hüseyin Bağ (Dk. 76 Korkishko)

GENÇLERBİRLİĞİ: Hakan Arıkan, Ahmet Oğuz, Yıldırım Mert Çetin, Yasin Pehlivan (Dk. 79 Bekir Yılmaz), Nadir Çiftçi, Sessegnon (Dk. 75 Ahmet İlhan Özek), Mert Nobre, Luccas Claro, Deniz Yılmaz (Dk. 68 Jailton), Selçuk Şahin, Alper Uludağ

GOLLER: Dk. 17 Nadir Çiftçi (Gençlerbirliği), Dk. 30 Mesut Çaytemel, Dk. 71 Hamza Gür, Dk. 90+4 Mirkan Aydın (Hatayspor)

SARI KARTLAR: Dk. 11 Yasin Pehlivan, Dk. 28 Alper Uludağ, Dk. 45+1 Ahmet Oğuz ve Sessegnon (Gençlerbirliği), Dk. 56 Yusuf Abdioğlu, Dk. 90 Mirkan Aydın, Dk. 90+3 Korkishko (Hatayspor)

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.