Londra Derbisi'nde Arsenal 5'ledi

İngiltere Premier Lig'de zirve mücadelesi veren Arsenal, evinde ağırladığı Chelsea'yi 5-0'lık net bir skorla mağlup ederek liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı.

Londra Derbisi'nde Arsenal 5'ledi
Yayınlanma:

Premier Lig'in 29. haftasında erteleme maçında Emirates Stadyumu'nda Arsenal ile Chelsea karşı karşıya geldi. Ev sahibi Arsenal, David Raya, White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu, Partey, Odegaard, Rice, Saka, Trossard ve Havertz 11'i ile sahaya çıkarken, Chelsea ise Petrovic, Gilchrist, Disasi, Badiashile, Cucurella, Caicedo, Enzo Fernandez, Madueke, Gallegher, Mudryk ve Nicolas Jackson 11'i ile mücadeleye başladı.

Maçın ilk yarısında Leandro Trossard'ın 4. dakikada kaydettiği golle öne geçen Arsenal, ikinci yarıda oyun üstünlüğünü elinde tutarak skoru artırdı. Ben White ve Kai Havertz'in ikişer gol attığı mücadelede Arsenal, toplamda 56 kez rakip ceza sahasına girerek üstünlüğünü pekiştirdi.

Son düdükle birlikte 5-0'lık galibiyetle sahadan ayrılan Arsenal, puanını 77'ye çıkararak liderlik koltuğundaki yerini korudu. Chelsea ise bu sonuçla 47 puanla 9. sıraya geriledi.

Arsenal, bir sonraki maçını 28 Nisan Pazar günü deplasmanda Tottenham'a karşı oynayacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.