Mehmet Büyükekşi: Uluslar Ligi'nde iyi bir kura çektik

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, UEFA Uluslar Ligi'nde hedeflerinin grubu birinci bitirebilme olması gerektiğini belirtti.

Mehmet Büyükekşi: Uluslar Ligi'nde iyi bir kura çektik
Yayınlanma:

Paris'te düzenlenen 48. Olağan UEFA Genel Kurulu ve UEFA Uluslar Ligi Kura çekimi sonrasında değerlendirmelerde bulunan Büyükekşi, milli takımın bu yıl B Grubu'na yükseldiğini ve Galler, İzlanda ve Karadağ'ı içeren bir grup çektiklerini dile getirdi. Büyükekşi, "Hedefimiz bu grubu birinci bitirebilmek. Birinci sırayı alarak A Ligi'ne çıkmak istiyoruz. A Ligi, aslında bizim doğal yerimiz." şeklinde konuştu.

Milli takımın grup lideri olması durumunda 2026 Dünya Şampiyonası'na play-off oynama şansı olduğunu hatırlatan Büyükekşi, "Temennimiz, Dünya Şampiyonası grup kuraları çekilmeden önce başarılı olup play-off'a gerek kalmadan doğrudan turnuvaya katılmak." dedi.

Büyükekşi, Paris'teki yoğun günlerini ve FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun da katılımıyla UEFA Genel Kurulu'nun gerçekleştiğini söyledi. Genel Kurulda, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in, farklı ülkelerin başka bir oluşum kurma isteğini reddettiğini belirttiğini aktaran Büyükekşi, Ceferin ile pozitif bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

TFF'nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı ile yürüttüğü üçlü protokol kapsamında ilkokul ve ortaokullarda beden eğitimi öğretmenlerine eğitim verdiklerini belirten Büyükekşi, "Bu eğitimler tamamlandı. Amacımız, 500 bin çocuğa ulaşarak futbolu sevdirmek ve futbolla ilgili eğitimler vermek." şeklinde konuştu. Gelecekte 1 milyon çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Büyükekşi, Infantino ile yaptıkları görüşmede bu projeden bahsettiğini ve projenin İnfantino'nun beğenisini kazandığını söyledi. Projeye maddi ve malzeme desteği talep ettiklerini belirten Büyükekşi, "Belki bir etkinlik düzenleyerek Infantino'yu Türkiye'ye davet edeceğiz. Bu, güzel bir işbirliği olacak." dedi.

Mehmet Büyükekşi, "Türkiye olarak Avrupa'nın en genç milli takımına sahibiz ve son derece başarılı genç oyuncularımız var. Arda gibi, Kenan Yıldız gibi, Semih gibi ve yeni gençler de geliyor." dedi.

Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale çıkma mücadelesi vereceklerini vurgulayan Büyükekşi, "Hocamıza, teknik ekibimize ve futbolcularımıza güveniyoruz. İnşallah beklentilerimizi karşılarlar." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.