MKE Ankaragücü, Rize’de galibiyet arıyor: Çaykur Rizespor evinde kaybetmiyor, Ankaragücü deplasmanda 9 maçtır kazanamıyor

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında MKE Ankaragücü, Rize deplasmanında kazanarak ligde rahatlamak istiyor.

MKE Ankaragücü, Rize’de galibiyet arıyor: Çaykur Rizespor evinde kaybetmiyor, Ankaragücü deplasmanda 9 maçtır kazanamıyor
Yayınlanma:

Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Ankaragücü, Avrupa kupaları hayalleri kuran Çaykur Rizespor'a deplasmanda konuk olacak.

ANKARA DIŞINDA GALİBİYET HASRETİ 9 MAÇ

Bu sezon deplasmanda kazanmakta zorlanan Ankaragücü,2024 yılında Ankara dışında galibiyet almadı. Gaziantep FK'yi deplasmanda yendiği 25 Kasım 2023'ten bu yana 9 dış saha maçında 3 beraberlik 6 yenilgi alan Ankara temsilcisi son deplasman maçında Beşiktaş'a 2-0 mağlup olmuştu. Son 4 maçında sadece Beşiktaş'a kaybeden ve bu maçlardan 7 puan çıkartan Ankaragücü ligde 37 puana sahip.

ÇAYKUR RİZESPOR EVİNDE EN ÇOK PUAN TOPLAYAN ÜÇÜNCÜ TAKIM

Bu sezonun en çok dikkat çeken takımların biri olan Çaykur Rizespor ise son maçında Başakşehir'e 2-0 yenilerek hem ilk 4 yarışında doğrudan rakibine yenilmiş hem de 3 maçlık galibiyet serisini sonlandırmıştı. Evinde son 3 maçını kazanan İlhan Palut'un öğrencileri ligde iç sahada Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra en çok puan toplayan takım. 17 iç saha maçında 11 galibiyet 3 beraberlik 3 de mağlubiyet alan Ç. Rizespor, evinde son olarak Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olmuştu.

İki takım Süper Lig'de daha önce 29 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 11'ini kazanan Ankaragücü rakibine 9 kez mağlup oldu 9 maç da beraberlikle sonuçlandı. İki takımın son karşılaşması ise 16 Ocak'ta Türkiye Kupası 5. Tur maçında Eryaman'da oynandı. O maçı Ankaragücü; Ali Kaan, Tolga ve Morutan'ın golleriyle 3-1 kazanmıştı. Ligdeki son 3 maçta ise Ankaragücü'nün Çaykur Rizespor'a karşı galibiyeti yok. Çaykur Rizespor'a karşı deplasmanda 14 maçta sadece 2 kez kazanan Ankaragücü, Rize'de son galibiyetini 2005 yılında 2-1'lik skorla almıştı.

BELÖZOĞLU RİZESPOR'A VE PALUT'A MAĞLUP OLMADI

Bu mücadele aynı zamanda Emre Belözoğlu ile İlhan Palut arasındaki de 5. maç olacak. İki genç teknik adamın daha önceki 4 maçında Belözoğlu 2 galibiyet 2 beraberlik aldı. Belözoğlu ayrıca Rizespor'a karşı da 3 maçta hiç yenilmedi. İlhan Palut ise Ankaragücü'ne karşı 8 maçta 2 kez kazanırken 4 beraberlik 2 de mağlubiyet aldı. Palut Ankaragücü'ne karşı son 4 maçını kazanamazken son olarak 2020-2021 sezonunda Göztepe Teknik Direktörü olarak galip gelmişti.

TURGUT DOMAN'LA BU SEZON GALİBİYET YOK

Maçın hakemi ise Turgut Doman olacak. Doman bu sezon Ankaragücü'nün 2 maçını yönetti. Bu maçlarda Karagümrük ile 1-1 berabere kalan Ankara temsilcisi, Kayserispor'a karşı ise 3-2 yenildi. Rizespor ise bu sezon Doman'ın yönettiği 3 maçta 2 beraberlik 1 de mağlubiyet aldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.