MKE Ankaragücü üçer üçer

MKE Ankaragücü, Osmanlı Stadı’nda Kayserispor'u 3-1 yenerek sezon başından bu yana ilk kez üst üste üç maçını kazandı.

MKE Ankaragücü üçer üçer
Yayınlanma:
Güncelleme:

MKE Ankaragücü, Osmanlı Stadı’nda Kayserispor'u 3-1 yenerek sezon başından bu yana ilk kez üst üste üç maçını kazandı. Halil Umut Meler’in yönettiği mücadelede sarı lacivertlilere galibiyeti getiren goller El Kabir, Faty ve Kubilay Kanatsızkuş’dan geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında MKE Ankaragücü, Osmanlı Stadı’nda taraftarı önünde Kayserispor'u konuk etti. Ev sahibi sarı lacivertliler baştan sona üstün oynadığı maçta Kayserispor'u 3-1 mağlup etmeyi başardı. Ankaragücü bu sonucun ardından ligdeki galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Ev sahibi Ankaragücü'ne galibiyeti getiren golleri 15. dakikada El Kabir, 27. dakikada Ricardo Faty, 63. dakikada Kubilay Kanatsızkuş kaydetti. Maçın başından sonuna kadar oyun üstünlüğün elinde tutan Ankaragücü bu galibiyetin ardından ligde beşinci sıraya yükseldi.

ankaragucu-1-008.jpg

KAYSERİSPOR KIZARDI

Ankara’ya puan veya puanlar umudu ile gelen deplasman temsilcisi Kayserispor'un karşılaşmadaki golünü ise 57. dakikada penaltıdan Tjaronn Chery attı. Konuk ekipte 75. dakikada Jean Armel Kana-Bıyık kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakdı. Kana Bıyık, gelecek hafta oynanacak Galatasaray maçında takımdaki yerini alamaycak. Bu galibiyetin ardından Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig'de puanını 19'a çıkarırken, Kayserispor ise ligde 12 puanda kaldı. Ankaragücü, ligde gelecek hafta deplasmanda Atiker Konyaspor ile karşı karşıya gelirken, Kayserispor ise gelecek hafta sahasında Galatasaray'ı konuk edecek.

SARI LACİVERT FIRTINA

Ligin 11. haftasında Osmanlı Stadı’nda taraftarının önüne çıkan MKE Ankaragücü maşın başlamasıyla birlikte oyunu Kayserispor sahasına yıkıp hızlı oyuncuları ile gol aramaya başladı. Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası’nda Diyarbekirspor karşısında 1-0 kazanılan maçın morali ile çıktığı zorlu maçta rakibini sahadan silen sarı lacivertliler galibiyeti hak eden takımdı. Orta sahayı kalabalık tutup hızlı forvetleri ile gol arayan lacivertliler bulduğu üç golle üç puanla sahadan ayrılarak haftanın en karlı çıkan takımlarından birisi oldu. Öte yandan Kayserispor ise maçta bir varlık gösteremeyerek mağlubiyeti hak eden bir futbol oynadı.

ankaragucu-kutu-1-010.jpg

TARAFTARLAR KAHVALTIDA BULUŞTU

Kayserispor ve Ankaragücü’nün karşı karşıya geldiği ve ev sahibinin 3-1 kazandığı maç öncesi iki takım taraftarları maç öncesi kahvaltıda buluştu. Sıcak ve samimi bir sohbet havasında geçen kahvaltıda iki takım taraftarlar birlik, beraberlik ve centilmenliğin en güzel örneklerini sergilediler. Birbirlerine başarı dileyen taraftarlar futbolun kardeşlik ve dostluk olduğunu ifade ettiler.

i̇smai̇l-kartal.jpg

İSMAİL KARTAL: GALİBİYETİ TARAFTARA ARMAĞAN EDİYORUM

Spor Toto Süper Lig’de 11. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Kayserispor'u 3-1 mağlup eden sarı lacivertli ekipte büyük sevinç vardı. Soyunma odasında futbolcularını tebrik eden sarı lacivertli ekibin teknik direktörü İsmail Kartal daha sonra basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kartal bu mücadelenin kendileri için bir eşik maçı olduğunu ifade ederek, “Geçen haftaki Fenerbahçe galibiyetimizden sonra hafta içi bir kupa maçımız vardı. O maçta da galip geldik. Sonuçta bugünkü maç da geçen haftaki galibiyet ve kupa galibiyetinin tesadüf olmadığını ispatlamak için bizim için çok önemli oldu. Oyuncularımızla bir haftadır sürekli toplantı yaptık. Çok iyi hazırlandık.

İYİ KONSANTRE OLDUK

Maça iyi konsantre olduk. Bu bizim eşik maçımızdı, bunu kazanırsak daha yüksek özgüvenle ligde daha iyi futbol oynayacağımızı konuştuk. 2-0 öne geçtik, ilk yarı itibariyle 3-4 de olabilirdi. Direkten dönen topumuz var, bir iki pozisyonu da değerlendiremedik. Rakibimizin de kontrayla, defansın arkasına atılan uzun toplarla sonuç almak istediğini biliyorduk” diye konuştu. İstenmeyen bir penaltıdan gol yediklerini aktaran Kartal, maçı 3-1 kazanmasını bildiklerini ve üst üste dördüncü 3 puanı hanelerine yazdırdıklarını belirterek, bu galibiyeti takımı hiçbir şekilde yalnız bırakmayan Ankaragücü taraftarına armağan ettiklerini söyledi.

YALÇIN’A AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Oyuncuların büyük özveriyle verilen direktifleri yerine getirdiğinin altını çizen başarılı çalıştırıcı, “Özellikle Yalçın’a parantez açmak istiyorum. Kırık omzuyla mücadele etti. ‘Bu kadar sakat oyuncunun olduğu ortamda, benim omzum kopsa da ben futbol oynamak istiyorum. Bu takımı yalnız bırakmam’ dedi. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Bir buçuk senedir teknik ekibi ile birlikte büyük özveriyle çalıştıklarını aktaran Kartal, şöyle konuştu, “Ben bir buçuk yıldır tesiste yatıp kalkıyorum. 6 antrenörle beraber, her gün kalktığımızda her şeyimiz planlı, sadece şekiller değişiyor sahada. Bu takıma daha fazla neyi verebiliriz felsefesiyle, biz tarihi olan bu köklü camiaya daha fazla nasıl faydalı olabiliriz, derdindeyiz. Tam gün Ankaragücü mesaimi harcıyorum. Benimle birlikte yardımcılarım da bu düşüncede. Bu açlıkla, bu inançla gecemizi gündüzümüzü bu takıma feda ettik. Sıkıntılar var, bunları bilen biliyor zaten. Başkanımız, yöneticilerimiz, dışarıdaki arkadaşlarımız uğraşıyor. Bunlar da kısa zamanda giderilir inşallah. Çünkü biz elimizden geldiği kadar bu camiayı mutlu etmeye çalışıyoruz” dedi. Takımın bir sonraki hafta Konya deplasmanında oynayacağı maç için aldığı seyirci cezası hakkındaki bir soruyu da cevaplayan Kartal, alınan kararın manidar olduğunu, Beşiktaş taraftarının da Ankara’daki maça gelmesi gerektiğini söyledi.

 

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.