Montella’nın EN’leri: Üç isim forma yüzü göremedi!

EURO 2024’e Çeyrek Final’de veda eden A Milli Futbol Takımı'mızda en çok tartışılan isim şüphesiz Montella oldu. Galibiyetlerin ardından övgü dolu sözler duyan Montella, mağlubiyetin ardından ise en çok eleştiri alan isim olmaktan kurtulamadı.

Montella’nın EN’leri: Üç isim forma yüzü göremedi!
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ÖMERCAN ÖZMEN

Türk Milli Takımı, EURO 2024'ta önemli başarıya imza atarak Çeyrek Final'e kadar yükseldi ancak Hollanda karşısında elde ettiğimiz mağlubiyet eleştirileri de beraberinde getirdi. "Yerli teknik direktör" lobisinin de etkili olduğu tartışmalarda sık sık Montella'nın tercihleri gündeme geldi.

Arda’nın sakatlığı sebebiyle oynamadığı Portekiz maçında, turnuva ortasında gönderilen Montella işine devam etti ve Çeyrek Final sevinci yaşattı.

26 kişilik kadroya sahip milli takımda üç isim hariç 23 oyuncu da süre bulabildi. Kimi isimler çok kısıtlı süre alsa da Montella’nın sisteminde üç isme hiç sıra gelmedi. İşte o isimler:

1688897-jpg.webp

UĞURCAN ÇAKIR

Uğurcan, Trabzonspor’da ortalama bir sezon geçirmesine rağmen milli takımın sabit kalecilerinden olduğu için davet aldı. Mert Günok’un birinci kaleci olması sebebiyle forma şansının zaten az olacağı düşünülüyordu ancak Mert’in olmadığı maçta Altay’ın oynaması beklenmiyordu. Bu onun adına hayal kırıklığı oldu.

a-milli-takiminda-ahmetcan-kaplan-soku.jpg

AHMETCAN KAPLAN

Bir diğer Trabzonspor altyapı çıkışlı isim de Ahmetcan. Ajax’ta forma giyen ve sezonu daha çok A2 takımı hüviyetindeki JONG AJAX’ta geçiren Ahmetcan, Samet Akaydin, Merih Demiral ve Abdülkerim Bardakçı’nın dönüşümlü oynadığı turnuvada şans bulamayan isimlerden oldu.

ekran-goruntusu-2024-05-30-105230-xvmq.webp

BERTUĞ YILDIRIM

Bertuğ Yıldırım, süre alamamasına rağmen son maçta hakeme yaptığı itirazla kırmızı kart gördü. Montella’nın santraforsuz oyunu sebebiyle Bertuğ'un az süre bulması bekleniyordu. Semih Kılıçsoy da benzer bir durumun kurbanı oldu ancak Semih, az da olsa dakika alabildi. Bertuğ ise sadece turnuva havası soluma tecrübesi yaşadı.

Öte yandan Montella’nın hiç vazgeçmediği, sahadan bir dakika olsun ayırmadığı iki isim var. Performanslarıyla Avrupa devlerinin dikkatini çeken iki isim, Montella’nın sahadaki askerleri oldu adeta. İşte o iki isim:

aa-20240706-35077256-35077253-2024-avrupa-futbol-sampiyonasi-hollanda-turkiye.jpg

BARIŞ ALPER YILMAZ

Barış Alper, son maçta van Dijk ile birebirlerdeki gücü ve inatçılığıyla tüm dünyanın konuştuğu bir isim haline geldi. Galatasaray’da "hangi mevkiye koyarsan oynar" denilen Barış, Milli Takım'ın da jokeri oldu. 5 maçta da sahada kalan genç oyuncu bu yazın en çok konuşulan transfer dedikodularında adı geçmesi muhtemel.

aa-20240706-35076732-35076729-2024-avrupa-futbol-sampiyonasi-hollanda-turkiye.jpg

FERDİ KADIOĞLU

Ferdi Kadıoğlu, Hollanda altyapı çıkışlı ve genç milli olmasına rağmen A Milli Takım'ımızı seçerek gönülleri kazanmıştı. Ancak bu turnuvada öyle bir futbol oynadı ki artık onu bu ligde tutmanın zor olduğunun herkes farkında. Mourinho bile… Mou, “İyi oyuncularımızı elde tutarak iyi yerlere gelebiliriz.” dese de ekonomik gerçekler Fenerbahçe’yi karara zorlayabilir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.