New York Times'tan Hatayspor'a 200 bin liralık bağış

New York Times, 2019'da yapılan ve Antakya'da 68 kişiye mezar olan sitenin inşa sürecini gündeme getirdi.

New York Times'tan Hatayspor'a 200 bin liralık bağış
Yayınlanma:

2019 yılında ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), Şubat ayında meydana gelen depremlerde en az 68 kişinin hayatını kaybettiği Antakya'daki Güçlü Bahçe Sitesi'nin yapım sürecine ilişkin bir haber yayınladı. o yılın

Yazıda, Türkiye'nin güneyindeki sitenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde oluşturulan ve son 20 yılda inşaat patlamasına yol açan kayırmacılık sisteminin bir simgesi olduğu belirtildi. Siteyi yapan müteahhidin, belediye başkanının fahri başkanı olduğu Hatayspor'a inşaat ruhsatı almadan önce 200 bin dolardan fazla bağış yaptığı belirtildi.

Habere göre bina sakinleri, inşaatın projeye uygun olmadığını belirterek belediyeye başvurmuş ancak tatmin edici bir yanıt alamamıştı.

futbol.jpg

Güçlü Bahçe Şantiyesi şantiye şefi, projenin proje denetimlerinden geçmemesine rağmen müteahhitlerin siyasi güçlerini kullanarak kapıları açmayı başardıklarını belirtti.

Yazıda proje başlatmak için yazılı olmayan kuralların varlığına dikkat çekildi ve Hatay'da bu kurallardan biri de Hatayspor'a bağış yapmaktı.

Eski Hatayspor Başkanı Hikmet Çınçın, "müteahhitler, yerel futbol kulübüne bağış yapmanın projelerini ilerletebileceğini yıllardır biliyorlar" dedi.

Haberde, Mehmet Güçlü'nün Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş ile görüşmesinin ardından kulübe 200 bin doları aşkın bir ödeme yaptığı belirtildi.

Kendisini kusurlu bir sistemin içinde dürüst bir siyasetçi olarak tanımlayan Lütfü Savaş, Güçlü Bahçe inşaatından para kazanıldığı yönündeki iddiaları yalanladı ve Hatayspor'a yapılan bağışın herkesin yararına olduğunu belirtti.

AK PARTİ'DEN ONAY

Erdoğan'ı ve AK Parti'yi bu kültürü beslemekle suçlayan Savaş, çoğu müteahhitin gerekli onayları ödediğini ve istediğini yaptığını söyledi. Haber, okuyuculara Savaş'ın şu anda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu aynı göreve daha önce AK Parti'den aday olarak geldiğini hatırlattı.

Türkiye İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası'ndan (TMMOB) Serkan Koç, Güçlü Bahçe Sitesi'nin yumuşak zemin üzerine yapıldığını ve bu arazilerin yapılaşmaya açılmamış olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, şehir planlama yetkililerinin inşaat patlaması meydana gelmeden önce bölgeyi incelemesi gerektiğini ve Bakanlığın teftiş yetkisi olmasına rağmen harekete geçmediğini söyledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.