Ödemden kurtulmak için ananas yiyin!

Sıklıkla karşılaşılan ödem şikayetlerine karşı ananas tüketin! Uzman Diyetisyen İpek Ağca Özger, ananasın içerisindeki bromelain enziminden dolayı kan dolaşımını hızlandırıp özellikle vücutta fazla birikmiş ödemi atmaya yardımcı olduğunu belirtiyor

Ödemden kurtulmak için ananas yiyin!
Yayınlanma:
Güncelleme:
Ananas sarı renk grubunda yer alan çok değerli bir meyvedir. Özellikle bayanlar ödem şikayetlerini çok sık yaşarlar ve gerçekten rahatsız edici bir durum olabiliyor. Bayanlarda daha sık görülmekle birlikte; uzun yolculuklar sonrası veya bazı ilaçların kullanımı, sağlık durumundaki değişim vb. pek çok faktöre bağlı olarak erkeklerde de ödem şikayetleri ortaya çıkabiliyor. Uzman Diyetisyen İpek Ağca Özger, bu gibi durumlarda ananasın ilk akla gelen meyve olması gerektiğini söylüyor.

Ananasın, kan dolaşımını hızlandırdığı için bayanların korkulu rüyası olan selülitlerin tedavisinde de çok etkili olduğunu vurgulayan Özger "Bir kalın dilim ananas, bir porsiyon meyve yerine geçer. Ortalama 60 kalori enerji vermektedir. Aynı zamanda C vitamini ve Manganezden de oldukça zengindir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmede rolü büyüktür, bizi hastalıklara karşı korur." diyor.

Peki ananası nasıl tüketebiliriz?

Ara öğünlerimizde tüketebiliriz, salatalarımıza ilave edebiliriz veya ananastan bir tatlı da yapabiliriz.

Ananasları ızgarada arkalı önlü ızgaralayıp tarçın ilave edip bu şekilde lezzetlendirip yağsız dondurmayla beraber servis edip tüketebilirsiniz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.