OGM Ormanspor fırsat tepti

OGM Ormanspor ING Basketbol Süper Ligi'nin 4. haftasında Frutti Extra Bursaspor, 82-81 mağlup olarak dördüncü maçında üçüncü yenilgisini aldı.

OGM Ormanspor fırsat tepti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Maç içinde farkı bir ara 15 sayıya kadar çıkarın yeşil beyazlılar rakibin son saniyede gelen basketine engel olamayınca haftayı yenilgiyle kapattı. Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Yener Yılmaz, Özlem Yalman ve Halit Can Cihan hakem üçlüsü yönetti.

İLK PERİYOT ORMAN’IN

Haftanın önemli maçında iki takım Ankara Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk 5 dakikası Bursaspor'un 13-12 üstünlüğüyle geçildi. Ormanspor’un baskılı savunması sonrası 8’inci dakikada skor 18-18'de eşitlendi. Birinci periyodun son iki dakikasında büyük çekişme olmasına karşın ev sahibi yeşil beyazlılar Babic, Kloof ve Christmas ile hücumda etkili olunca çeyrek OGM Ormanspor'un 25-21 üstünlüğüyle sona erdi.

FARK 10 SAYIYA ÇIKTI

Mücadelenin ikinci periyodunun birinci dakikası geride kalırken ev sahibi yeşil beyazlılar farkı 8’e çıkarıp durum 30-21 yapıp rakibine mola aldırdı. Perry James Jones, Ender Arslan ve Kloof ile basketler üreten konuk ekibe, Warren ve Cevher Özer ile yanıt veren Ormanspor, periyodun son 4 dakikasına 39-31 önde girdi. Bursa temsilcisinin dış atışları tercih ettiği ev sahibi ekibin ise boyalı alanda etkili olmaya çalıştığı ilk yarının sonunda soyunma odasına OGM Ormanspor'un 44-34 üstünlüğüyle gidildi. Çeyreğin sonunda baskısını artıran Ankara ekibi ilk yarıyı önde tamamlamasını bildi.

BÜYÜK ÇEKİŞME YAŞANDI

OGM Ormanspor, maçın ikinci yarısına hızlı hücumlarda bulduğu basketlerle başladı. Ankara ekibi Cevher ve Christmas ile hücumda etkili olmaya devam ederken konuk Frutti Extra Bursaspor buna Christopher James Jones'in boyalı alandan bulduğu sayılarla karşılık verdi. Periyodun ilk 5 dakikası Ormanspor'un 56-42 üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin sonuna doğru Bursaspor, yeşil beyazlıların boş hücumlarını cezalandırdı skoru periyodun sonuna doğru 59-55’e getirmesine karşın Ankara temsilcisi bu periyodu 60-58 üstün geçti.

ORMANSPOR SON HÜCUMU İYİ DEĞERLENDİREMEDİ

Dördüncü periyoda Ormanspor boş hücumlarla başladı. Buna karşın konuk ekip geliştirdiği hızlı hücumlarla karşılık vererek çeyreğin bir dakikası geride kalırken 61-60 öne geçti. Karşılıklı basketlerin ardından periyodun ilk 5 dakikası ev sahibi ekibin 71-70 üstünlüğüyle geçildi. Dorukhan ve Kikanovic ile hücumda etkili olan OGM Ormanspor, bitime 1.45 dakika kala skor 79-74'te Bursa ekibine mola aldırdı. Bitime 42.8 saniye kala Ender Arslan'ın boyalı alanın dışından basketiyle 80-79 öne geçen Frutti Extra Bursaspor'a ev sahibi ekip Warren ile yanıt verdi. Freeman'ın basketi sonrası bitime 11.6 saniye kala mola alan OGM Ormanspor, son hücumu Warren ile iyi kullanamadı ve maçı Frutti Extra Bursaspor 82-81 kazandı. Son çeyrekte çok boş hücum eden Ormanspor kazanabileceği bir maçtan rakibine bir sayı farkla yenilmekten kurtulamadı.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.