Olaylı derbi sonrası Fenerbahçeli 3 isim adliyede!

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylar nedeniyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Fenerbahçe Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, Fenerbahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü ve Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal, İstanbul Adalet Sarayı'na ifade vermek üzere çağrıldı.

Olaylı derbi sonrası Fenerbahçeli 3 isim adliyede!
Yayınlanma:

Pazar akşamı oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona eren Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası yaşanan olaylar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Fenerbahçe Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, Fenerbahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü ve Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal, İstanbul Adalet Sarayı'na ifade vermek üzere çağrıldı.

DERBİ SONRASI YAŞANAN ARBEDE

Fenerbahçe'nin galibiyetini kutladığı sırada Galatasaray genel sekreteri Eray Yazgan, stat müdürü Ali Çelikkıran ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in şoförüyle Fenerbahçeli yöneticiler arasında arbede yaşandı. Bu olaylar, derbinin tansiyonunu daha da yükseltti ve kamuoyunda geniş yankı buldu.

Derbide yaşanan bu gerginlikler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olaylarla ilgili olarak hemen harekete geçti ve soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, olaylarda adı geçen ve arbedeye karıştığı iddia edilen Fenerbahçe Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, Fenerbahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü ve Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal ifadeye çağrıldı.

İFADE SÜRECİ

Hulusi Belgü, Ertuğrul Karanlık ve Emre Kartal, ifade vermek üzere Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Şüpheliler, Basın Suçları Soruşturma Bürosunda basın savcısına ifade verecekler. İfade süreci, yaşanan olayların detaylarının aydınlatılması ve suç unsurlarının tespit edilmesi açısından büyük önem taşıyor.

OLAYLARIN DETAYLARI VE HUKUKİ SÜREÇ

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan bu olaylar, spor dünyasında büyük bir yankı uyandırdı. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma, olaya karışan kişilerin ifadeleriyle birlikte, derbi sonrası yaşanan arbedenin sebeplerini ve sorumluluklarını ortaya koymayı hedefliyor. Adalet sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesi, benzer olayların tekrar yaşanmaması için önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.