Olaylı derbinin olay adamı Mert Hakan Yandaş ilk kez konuştu!

Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yenerek büyük bir zafer elde ettiği maçın ardından yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe resmi sitesinde yer alan açıklamalarında duygularını paylaştı.

Olaylı derbinin olay adamı Mert Hakan Yandaş ilk kez konuştu!
Yayınlanma:

Mert Hakan Yandaş, öncelikle takım arkadaşlarıyla gurur duyduğunu ifade ederek, onur ve gurur için sahaya çıktıkları bir maçı kazandıklarını belirtti. Maçın 11'e 11 başladığını ve oyunun son derece üstün bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Yandaş, takımın 10 kişi kaldıktan sonra bile inanılmaz bir mücadele sergilediğini ve hak ettikleri galibiyeti aldıklarını söyledi.

''TİYATROYA SON''

Maç sırasında yaşanan gerginliklere de değinen Mert Hakan Yandaş, maçın ardından yaşanan olayların tiyatroya dönüştüğünü ancak Fenerbahçe olarak tiyatroya son verdiklerini belirtti. Kendisinin ve takımının sahada her zaman onurlu ve şerefli bir şekilde mücadele ettiğini ifade eden Yandaş, olaylar sırasında sergiledikleri duruşla gurur duyduklarını dile getirdi.

"Öncelikle takımımızla gurur duyuyorum. Onurumuz, gururumuz ve camiamızın şerefi için çıktığımız bir maçtı. Çünkü bütün sezon yapılanları anlatmamız için bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Bunun bilincindeydik. Şansımıza da senaryolarla başlayan bir maç oldu. 11’e 11 iken inanılmaz bir oyun vardı. Çok üstündük, kalemize gelemeyen bir rakip vardı. Sonrasında onlarda biraz tedirginlik başladı. 10 kişi kaldık. Senaryo devam etti. 10 kişi oynarken de kalemize gelememeye devam ettiler. İnanılmaz bir ruh, inanılmaz oyun zekası, taktik disipline bağlı 10 kişi vardı, o dakikadan sonra. İnanılmaz bir mücadele vardı. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Başından sonuna kadar hak ettiğimiz galibiyeti aldık. Tiyatroya son verdik, diyebilirim. Şimdi son hafta gidip, tiyatroya onlar devam edebilirler.''

''ARMAMIZIN GÜCÜ''

Maç sırasında kendisine yapılan küfürlere karşılık olarak tribünlere armasını gösterdiğini belirten Yandaş, bir Fenerbahçe armasının her şeyi ifade ettiğini ve bu durumun kendisine yapılan küfürler karşısında yeterli olduğunu söyledi.

''Derbi atmosferleri gergin ve bir o kadar da keyifli olur. Ben de orada gergin bir ortam olacağını biliyordum. Bunu planlamadım ama yürürken bana küfür etmeye başladıklarında onlara tertemiz, şerefli, onurlu, gururlu armamızı gösterdim. Bu zaten yetti. O günden beri herkes konuşuyor. Ne yaptım? El hareketi mi yaptım, ağzımdan kötü bir söz mü çıktı? Hayır. Maçtan sonra sorulan soruya da cevap vermiştim. İnanılmaz organizeler ama sadece bir Fenerbahçe arması hepsine yetti.''

KARAKTERLİ BİR EKİP

Fenerbahçe'nin bu sezonki mücadelesine de değinen Mert Hakan Yandaş, takımın içinde bulunduğu zorlu durumlara rağmen her zaman dik durduğunu ve birlikte kaldığını vurguladı. Yabancı oyuncuların da camiayı sahiplenmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Yandaş, bu sezonki başarılarının arkasında büyük bir karakterin ve birlik ruhunun olduğunu ifade etti.

TARAFTAR DESTEĞİ

Fenerbahçe'nin deplasmanda oynadığı maçlarda taraftar desteğinin önemine vurgu yapan Yandaş, taraftarların her an yanlarında olduğunu ve bu desteğin büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi. Tribünde yaşanan kutlamaların ve şarkıların kendilerini çok motive ettiğini belirten Yandaş, taraftarlara teşekkürlerini iletti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.