Ölen Kürt, öldüren Kürt!

Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Boşnak’ı ırk ve mezhep bağlamında nasıl misak-ı Milli sınırları içersinde tek millet tek devlet olarak...

Ölen Kürt, öldüren Kürt!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Boşnak’ı ırk ve mezhep bağlamında nasıl misak-ı Milli sınırları içersinde tek millet tek devlet olarak bir şemsiye altında nasıl bir arada yaşıyorsa siz de öğle yaşamalısınız. Bu ülkede yaşamanız için önünüzde bir engelde yok sizi tutanda yok! Yok bir arada yaşayamıyorsak komşu oluruz. Yok halk isterse kendi parlamentosunu kurar. Diyerek ırkçı-kafatasçı yaklaşımlarla bir arada yaşamak istemiyorsanız bu özleminizi Barzani’nin yorganı altında o topraklarda giderebilirsiniz. Türkiye’de Türk gibi yaşayan bu bayrak altında yaşamayı onur kabul eden Kürt kardeşlerimize diyecek lafımız yok. Onların başımızın üstünde her kes gibi yerleri var. Ülkemizde ekonomik-hukuk-İnsan Hak ve Özgürlükleri konusunda sorunlar yaşanmış olabilir. Bu sorunların altında Türk’te Kürt’te aynı oranda muhatap olmuş olabilir. Var olan sorunlara tüm vatandaşlar aynı oranda muhataptır. Bunu kendine sorun yaparak sadece Kürt vatandaşların muhatap olduğu sorun olarak görmek doğru değildir. İnsan Hak ve Özgürlüklerini sağlamak, Hukuku etkin kılmak her vatandaşın ortak sorunudur. Dağdan inin düz ovada siyaset yapın dendiğinde size kim engel oldu. Halkın size verdiği oylarla vekil hatta Cumhurbaşkanı adayı bile olmadınız mı? Vatandaşların verdiği vergiden vekil maaşı almıyor ‘musunuz? Kürsüden konuşmalarınıza kim engel? Bütün bunlar senin demokratik yola başvurduğun da elde ettiklerin. Demokratik yollarla çok şeyi ele alabileceğini bildiğin halde, eline silah alıp çözüm getireceğim diye terör ortaklığı yapanlarla senin ne işin olabilir? Her hakkı demokrasi yoluyla elde edebileceğini bildiğin halde neden terör ortaklarıyla işbirliğine gerek duyuyorsun? 21.Yüzyıl da sorunları olan toplumlar Hukuk yoluyla, demokrasi yoluyla sorunlarını çözerken siz halktan aldığınız oylarla aba altından sopa gösterip teröristin cebine para eline silah sağlarsanız bunun adı yaşadığınız ülkeye ihanet olur. İhanetin bedeli de ağır olur. Kürt sorunu varsa bile onun çözümünün önünü tıkamış olursunuz. Hiç bir devlet bu ihaneti kabullenmezde af etmezde… Ölen Kürt öldüren de Kürt. Ülke topraklarında yaşayan Kürtleri sana özgürlük getireceğim diyerek öldürmekle mi yurtlarından evlerinden etmekle mi onlara özgürlük getireceksiniz? Parlamentolar halkın isteği ve ortak kararları ile kurulur. Teröre öncülük eden yataklık yapan azınlıklarla halkından kopmuş kendi halkını öldüren hainlerle kurulmaz! Bu kadar hayalperest olmayın Ülkenin sorunları olabilir. Hak ve hukuk işlemiyor, Demokrasi gelişmiyor, gelir dağılımı Adaletsiz işlemiyor olabilir. Neden her vatandaş gibi her etnik grup gibi demokratik gelişim süreci içersinde çözüm arama yoluna gitmiyorsunuz?

  1. Yüzyılda silahla terör yoluyla kim çözüm sağlayabildi ki siz sağlayabilesiniz. Geçmiş yıllarda Asala adlı katliam yapan dış kaynaklı bir örgütün yabancı odaklar eliyle nasıl kullanıldığını unutmadık. Şimdi aynı oyun yine yabancı odaklar tarafından yerli işbirlikçilerine oynatılıyor ibretle izliyoruz. Yabancı odakların emellerine maşa olmayın. Bu maşalık görevi ne Kürtlere ayrı devlet ne de ayrı Parlamento kurmanıza yetmez! Karşınızda Kürt’üyle Türküyle omuz omuza kurtuluş savaşı vermiş kanıyla canıyla bayrağını göndere çekmiş bir Türkiye var. Bunu böyle bilesiniz. Hayal dünyasında yaşattığınız topraklara ayak basacak hiçbir Kürt vatandaşını da yanınızda göremeyeceksiniz!
Bu ülke size de bu topraklarda yaşayan Kürt kardeşlerimize de sahip çıkacak kadar güçlüdür. Sınırlarımızda yaşanan olumsuz gelişmelere siyasi muktedirlerimiz kendi kısır çekişmelerini bir yana bırakarak Kürt halkını arkalarına alacak tavır ve tutum içersine girmelerinde yarar vardır. Kürt halkına sahip çıkılmalıdır. Nasıl Suriyeli mültecilere sahip çıkılıyorsa mağduriyet yaşayan Kürtlere de sahip çıkılmalıdır. Yoksa onları da terör örgütünün kucağına itersiniz. Teröre kızıp yaşla kuruyu bir arada yakmayın. İşte o zaman bölünürüz. Terörün yapmak istediği de ülkeyi dipsiz bir kuyuda göstermektir. Bizi terör değil ancak ayrımcılık bölebilir. Barışa kardeşliğe olan inancınızı yitirmeyin. Terörü lanetleyin Kürtleri değil. Dağdan inip düz ovada politika yapanlar daha düne kadar Cumhurbaşkanı adayı bile olurken *Cumhurbaşkanı adayı olmam Türkiye’nin birliğini istediğimizin bir ispatıdır* derken takiye mi yapıyordunuz? Şimdi ağzınızda ki baklayı çıkarıp *Komşu oluruz. Parlamentomuzu kurarız* diyorsunuz. Bizim bir Üniter yapımız var. Bu yapıyı ayakta tutan bunu temel çimentosu olan Laik, demokrat, Hukuk ve Cumhuriyet ilkeleri üzerine kurulu bir sistemimiz var. Bir arada kardeşçe yaşayalım varsa sorunlarımız birlikte çözelim derken sizler bu ortak yaşama kültürüne hendek kazıp bomba hazırlıyorsunuz. Bu çıkışlar emperyal güçlerin sınırlarımız konusundaki emellerine alet olduğunuzu ortaya koyar. Sizin doğup büyüdüğünüz ekmeğini yiyip suyunu içtiğiniz topraklara olan ihanetinizi ortaya koyar. Bu sizin Kürt halkına verdiğiniz zararı ortaya koyar. Türk bunun farkındadır ve bu oyunun maşası olmayacaktır. Varın siz de yol yakınken bu oynanan oyunun maşası olmayın!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.