Ormanspor eli boş döndü

OGM Ormanspor Kadın Basketbol Takımı, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin ikinci haftasında konuk olduğu Galatasaray’a altı sayı farkla 82-76’lık skorla mağlup olarak bu sezon ligdeki ilk yenilgisini aldı.

Ormanspor eli boş döndü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Yener Yılmaz, Ozan Gönen ve Cemil Uygül hakem üçlüsü yönetti. Yeşil beyazlılar, ligin üçüncü haftasında Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol’u 11 Ekim Pazar günü saat 14:00 Ankara Spor Salonu’nda konuk edecek.

İLK ÇEYREK ORMAN’IN

OGM Ormanspor mücadeleye; Nilay Kartaltepe, Damla Gezgin, Angelica Robinson, Brittney Sykes ve Ashley Walker beşiyle başladı. İlk bölümde etkili bir savunma performansı sergileyen yeşil beyazlılar maçın ilk beş dakikalık bölümünü 8-2 önde geçti. Angel Robinson ve Damla Gezgin’in çembere yönelerek buldukları sayılarla skor üstünlüğünü elinde tutan Başkent ekibi Riquna Williams’ın basket faul ile bulduğu 3 sayı sonrasında maçın ilk çeyreğini 19-14 önde kapattı.

İLK YARI GALATASARAY’IN

Karşılaşmanın ikinci çeyreği, kaptan Nilay Kartelepe’nin üçlüğüyle başladı. Courtney Williams ile sayılar bulan ev sahibi Galatasaray’a, Riquna Williams-Meltem Avcı ikilisinin basketleri ile yanıt veren yeşil beyazlılar, devrenin son beş dakikalık bölümüne beş sayı farkla 28-23 önde girdi. Başkent ekibi boyalı alan sayılarına dış atışlarla yanıt veren Galatasaray, yakaladığı seri sonrası 31-28 ile maçta ilk kez öne geçerken, hücum yüzdelerinin düşmesine rağmen dengede giden kalan bölüm sonrası maçın ilk yarısı da 34-32 ile ev sahibi Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona erdi. İlk yarıda rakibine boyalı alan sayılarında 18-4’lük üstünlük kuran yeşil beyazlılarda en skorer isim, 3/4 saha içi isabetiyle kaydettiği 8 sayıyla Angelica Robinson oldu.

GALATASARAY FARKI AÇTI

OGM Ormanspor ikinci yarıya; Alperi Onar, Riquna Williams, Brittney Sykes, Angelica Robinson ve Meltem Avcı beşiyle başladı. Üçüncü çeyreğin başında Riquna Williams ve Alperi Onar’ın basketleriyle 37-36 öne geçen yeşil beyazlılar daha sonra Courtney Williams liderliğinde bir seri yakalayan ev sahibi Galatasaray’ın sayılarına engel olamayınca skorda 41-37 geriye düştü. Rakibinin serisini Angel Robinson’ın basketiyle son veren yeşil beyazlılar Asena Yalçın’ın üçlük isabetine de Sinem Ataş’ın üçlük isabetiyle yanıt verdi. Bu çeyrekte hücumda ritmini kaybeden yeşil beyazlılar farkın çift haneli sayılara çıkmasına engel olamasa da, çeyreğin sonunda Sykes’ın isabeti sonrası maçta üçüncü çeyreği 54-47 geride tamamladı.

FARK KAPANMADI

Maçta dördüncü çeyrek Isabella Alarie’nin basketiyle başlarken, OGM Ormanspor da rakibine Riquna Williams’ın iki üçlüğüyle yanıt verdi. Sykes’ın da yeniden devreye girmesiyle ivme yakalayan yeşil beyazlılar, farkı 5’e indirerek rakibine mola aldırdı. Moladan Courtney Williams’ın basketiyle dönen ev sahibi ekip, yakaladığı seriyle farkı yeniden 10 sayıya çıkartırken, maçta son 3 dakikalık bölüme de 71-61 önde girdi. Maçta kalan bölümde iki ekipten de karşılıklı sayılar gelirken, aradaki farkı eritemeyen Başkent ekibi mücadeleden 82-76’lık mağlubiyetle ayrıldı. Ekibimizde 4/8 üçlük isabetiyle oynayan Riquna Williams, ürettiği 24 sayıyla Ormanspor’un en skorer oyuncusu oldu.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.