Ormanspor küme düştü

Sezona büyük umutlarla giren Başkentin yeşil beyazlı ekibi OGM Ormanspor sezonun bitimine 3 maç kala bir alt lig olan Türkiye Basketbol Ligi (TBL)’ye düştü.

Ormanspor küme düştü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sezona büyük umutlarla giren Başkentin yeşil beyazlı ekibi OGM Ormanspor sezonun bitimine 3 maç kala bir alt lig olan Türkiye Basketbol Ligi (TBL)’ye düştü. Hafta sonu oynanan maçlarda ligde sıkıntılı günler yaşayan Galatasaray'ın Pınar Karşıyaka'yı deplasmanda yenmesinden sonra Ormanaspor'un BSL'den TBL'ye düşmesi kesinleşti. Ormanspor kalan 3 maçını da kazansa Galatasaray'a yetişemiyor, PETKİM'i puanla yakalasa da averaj avantajı rakibinde bulunduğu için son iki takımdan biri olmaktan kurtulamıyor.

ORMANSPOR SONUNCU

Sezona kurduğu iddialı kadrosu ile rakiplerinin korkulu rüyası olması beklenen OGM Ormanspor sezonun bitimine beş maç kala ligden düşen ilk takım olurken büyük üzüntü yaşandı. Kadrosunu büyük ölçüde koruyan ve yaptığı yabancı oyuncu transferleri ile adından söz ettiren yeşil beyazlılar ertelenen Afyon maçı dışında ligde oynadığı 27 amç sonunda 6 galibiyet ve 21 mağlubiyet aldı. Ormanspor bu maçlarda rakip potalara 2086 sayı gönderirken kendi potasında 2380 sayıya engel olamazken ligin de en çok sayı yiyen takımı olmaktan kurtulamadı.

AFYON MAÇI ERTELENDİ

Bütün dünyada olduğu ülkemizde de etkisini artırarak sürdüren koronavirüs salgını spor müsabakalarını yakından etkilemeye devam ediyor. Cumartesi günü oynanması gereken ve ligin kaderini etkileyecek olan HDI Sigorta Afyon Belediye-OGM Ormanspor maçı, ev sahibi ekipteki koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi. Ormanspor'u ağırlamaya hazırlanan HDI Sigorta Afyon Belediyespor'da 5 oyuncunun koronavirüs testi pozitif çıktı. Diğer oyunculardan testi negatif çıkan 2 oyuncuda da koronavirüs semptomları gözlemlenmesi üzerine durum Türkiye Basketbol Federasyonu'na bildirildi. Federasyon ise karşılaşma için erteleme kararı verdi.

DAHA SONRA OYNANACAK

HDI Sigorta Afyon Belediyespor Kulübü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Takımımızın en az 6 basketbolcusu için karantina uygulaması başlatılmış olması sebebiyle Basketbola Dönüş Protokolü'nün 12. Bölüm Müsabakaların Ertelenmesi başlıklı maddesine göre, daha önce 11.04.2021 tarihinde oynanacağı açıklanan HDI Sigorta OGM Ormanspor ING Basketbol Süper Ligi 28. hafta müsabakası ileri bir tarihe ertelenmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.