Ormanspor yolunu kaybetti

Son haftalarda ortaya koyduğu basketbolla hayal kırıklığı yaratan Başkent ekibi OGM Ormanspor ING Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftasında evinde ve seyircisinin önünde Beşiktaş Sompo Sigorta’da 80-72 mağlup oldu.

Ormanspor yolunu kaybetti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ormanspor bu sonucun ardından ilk yarının son haftasında ligde oynadığı 15 maçta 4 galibiyet 11 mağlubiyet alarak 19 puanla devreyi 14’üncü sırada tamamladı.

BEŞİKTAŞ SEKİZİNCİ

Konuk Beşiktaş ise Sırp teknik adam Dusko İvanocic’in görevi bırakmasının ardından yerine eski başantrenörü Burak Bıyıktay yönetiminde çıktığı ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Siyah beyazlılar geçen bir diğer Ankara ekibi Türk Telekom’u 78-74 yenmişti. Kara Kartal bu sonucun ardından ligde oynadığı 15 maç sonunda 8 mağlubiyet ve 7 galibiyet sonunda ligde maç fazlasıyla sekizinci sırada bulunuyor.

İLK ÇEYREK ORMAN’IN

Türkiye ING Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftasında OGM Ormanspor ile Beşiktaş Sompo Sigorta Ankara Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi Yener Yılmaz, Kerem Baki ve Semih Vural hakem üçlüsü yönetti. Karşılıklı sayılarla başlayan maçın 4. dakikası 8-8'lik eşitlikle geçildi. Luca Babic'in basketiyle ilk çeyreğin son 2 dakikasına 20-14 üstünlükle giren ev sahibi takım, periyodu altı sayı farkla 26-20 önde tamamladı. Bu çeyrekte dış atışlarda daha başarılı olan ev sahibi OGM Ormanspor pota altından da Elmedin Kikanovic’nde devreye girmesiyle çeyreği önde tamamladı.

İLK DEVRE BEŞİKTAŞ’IN

İkinci periyoda iyi başlayan konuk Beşiktaş Sompo Sigorta oldu. Siyah beyazlılar ikinci çeyreğin 14. dakikasında skora dengeyi getirip durumu 32-32’ye getirdi. Çeyrek sonuna kadar her iki takımda birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Beşiktaş Sompo Sigorta Shaq McKissic ve İsmet Akpınar’ın etkili oyunu ile soyunma odasına iki sayı farkla 45-43 önde gitti. İkinci çeyrekte hızlı hücumlarla sayılar bulan siyah beyazlılar rakibini basit top kayıplarına zorlayıp dış atışlarda yüksek yüzde tutturunca ilk yarıyı önde kapatmasını bildi.

ormanspor-1.jpg

BEŞİKTAŞ FARKI AÇTI

Üçüncü çeyreğe Beşiktaş Sompo Sigorta etkili ve baskılı alan savunması ile başladı. Toddrick Gotcher ile üç sayılar bulup Sphaq McKissic ile pota altından sayılar üreterek Ormanspor karşısında farkı açmaya başladı. Kaptan Samet Geyik’in de skora katkısı ile rakibini oyundan düşüren siyah beyazlılar son çeyreğe 9 sayılık 58-67 avantajla girdi. Bu çeyrekte Samet Geyik’in Ormanspor’un sayı yükünü omuzlayan Elmedin Kikanovic’i iyi savunması sonrası çeyreği üstün tamamladı.

ORMANSPOR BOŞ ATIŞLARI İYİ DEĞERLENDİREMEDİ

Final periyodunda skor üstünlüğünde yine Beşiktaş Sompo Sigorta üstünlüğü vardı. Bir ara farkı 15 sayıya kadar çıkana Kara Kartal rakibinin kendisine yaklaşmasına izin vermedi. Buna karşın ev sahibi OGM Ormanspor yakaladığı boş atışları değerlendiremeyince maç sonunda daha az hata yapan Beşiktaş karşılaşmayı 80-72 kazanarak Türkiye Kupası için umutlandı. Son çeyrekte aradaki sayı farkını koruyan Beşiktaş zorlu mücadeleden galip ayrılarak üst üste ikinci maçını da kazanmasını bildi.

CHRİS WARREN YETMEDİ

Bu maçta OGM Ormanspor Charlon Kloof 5, Elmedin Kikanovic 17, Rashad James 1, Cevher Özer 10, Chris Warren 26, Luca Babic 10, Dorukhan Engindeniz 3 sayı ile oynamalarına karşın takımlarının yenilgisine engel olamadılar. Ormanspor oyuncu kurucusu Chris Warren ile etkili olurken ona destek veren olmayınca yenilmekten kurtulamadı.

SHAQ MCKİSSİC YILDIZLAŞTI

Beşiktaş Sompo Sigorta da ise Toddrick Gotcher 12, Ömer Utku Al 1, Shaq McKissic 19, Oğuz Savaş 6, Nemanja Durisic 7, İsmet Akpınar 19, Samet Geyik 14, Burak Can Yıldızlı 2 ile takımlarının galibiyetine katkıda bulundular. Beşiktaş Sompo Sigorta ise takım olarak iyi yardımlaşıp dış atışları ve pota altını iyi kullanarak sonucu gitti. Özellikle oyun kurucusu İsmet Akpınar takımını iyi yöneterek oyuncu kurucunun nasıl olması gerektiğini gösterdi.

taraftar.jpg

TARAFTAR TAKIMININ YANINDA

ING Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftasında Ankara Spor Salonu’nda OGM Ormanspor ile Beşiktaş Sompo Sigorta arasında oynanan mücadeleye Başkentli basketbolseverler büyük ilgi gösterdi. Ev sahibi Ormanspor seyircisi takımlarının kötü gidişatı nedeniyle tribünlere gelmemesi büyük üzüntüyle karşılandı. Öte yandan konuk Beşiktaş Sompo Sigorta’yı desteklemek için salona koşan binlerce Ankaralı takımlarını 40 dakika boyunca yalnız bırakmadı. Tezahüratlarıyla takımlarını destekleyen siyah beyazlı taraftarlar maçın bitimiyle birlikte basketbolcuları tribünlere çağırarak galibiyeti birlikte kutladılar.

 

Kaynak:Basın Bülteni

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.