Ormanspor’un gücü yetmedi

OGM Ormanspor ING Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında evinde Pınar Karşıyaka’ya 86-70 mağlup oldu. Yeşil beyazlılar bu maçın ardından ligdeki 10’uncu yenilgisini aldı.

Ormanspor’un gücü yetmedi
Yayınlanma:
Güncelleme:

OGM Ormanspor ING Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında evinde Pınar Karşıyaka’ya 86-70 mağlup oldu. Yeşil beyazlılar bu maçın ardından ligdeki 10’uncu yenilgisini aldı. Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Emin Moğulkoç, Ahmet Tatlıcı ve Polat Parlak hakem üçlüsü yönetti. Maçın tamamında daha üstün bir oyun ortaya koyan İzmir ekibi Pınar Karşıyaka sonuca kolay ulaşarak zirve iddiasını sürdürdü.

KARŞIYAKA ETKİLİ BAŞLADI

Zorlu mücadelenin ilk 4 dakikalık bölümünde ev sahibi ekip Rashad James ve Cevher Özer'in 3 sayılık basketleriyle skor üretti. Hücumda etkili olan ve pota altını iyi savunan konuk ekip, ilk 5 dakikayı 15-8 önde geçti. Hızlı hücumlarında Metecan Birsen ve Tony Crocker ile skor üreten Pınar Karşıyaka, periyodu 26-17 önde tamamladı. Bu çeyrekte sayı bulmakta zorlanan Ormanspor rakibin hızlı hücumlarını durduramayınca çeyreği geride tamamladı.

DEVREDE FARK 10 SAYI

İkinci çeyreğe bu kez etkili başlayan ev sahibi OGM Ormanspor, Dorukhan Engindeniz'in 3 sayılık basketiyle 14. dakikada farkı 5'e indirip durumu 22-27’ye getirdi. Bu periyotta Ormanspor, Karşıyaka'nın hızlı hücumlarını durdurmakta zorlandı. İki takımında da dış atışlarla sayı üretmeye çalıştığı periyot sonucunda Pınar Karşıyaka, soyunma odasına 43-35 önde girdi. İkinci çeyrekte aldığı savunma ribauntları sonrası bulduğu hızlı hücum sayıları ile aradaki farkı açıp ilk çeyreği 10 sayı farkla önde tamamladı.

ORMAN FARKI KAPATTI

Üçüncü periyoda iyi başlayan OGM Ormanspor Elmedin Kikanovic, Luca Babic ve Engindeniçz Dorukhan ile hücumda etkili olunca 26. dakikada farkı 3 sayıya kadar indirip durumu 51-54’a getirdi. Tony Taylor'ın 3 sayılık basketiyle 28. dakikada farkı, skor 51-61'de tekrar 10 sayıya çıkaran Pınar Karşıyaka, periyodu 65-53 önde tamamladı. Bu çeyrekte kapanan farkı kısa sürede açın İzmir ekibi kadro kalitesi ve avantajını kullanarak farkı yeniden açtı.

FARK 17’YE ÇIKTI

Dördüncü periyotta etkili savunma yapan ve ev sahibi Ormanspor’u basit top kayıplarına zorlayan Pınar Karşıyaka farkı giderek açmaya başladı. Bu periyodun ilk 2,5 dakikasında sayı üretemeyen OGM Ormanspor oyundan düşünce 35. dakikaya 17 sayı geride girip durumun 55-72’ye gelmesine engel olamadı. Etkili oyununu sürdüren Pınar Karşıyaka karşılaşmayı 16 sayı farkla 86-70 kazandı. Son çeyrekte çok top kaybı yapan Ormanspor dış atışlarda istediği sayıları bulamayınca rakibin hızlı hücumları sonrası parkeden yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

SAYI DAĞILIMLARI

Bu maça OGM Ormanspor adına Charlon Kloof 6, Elmedin Kikanovic 22, Rashad James 5, Cevher Özer 11, Chris Warren 7, Caner Ercan 5, Luca Babic 3 ve Dorukhan Engindeniz 11 sayı ile oynamalarına karşın takımlarının yenilgisine engel olamadılar. Bu karşın konuk Pınar Karşıyaka James Metecan Birsen 15, Tony Crocker 8, Jordan Morgan 10, Tony Taylor 15, Amath M'Baye 11, Yunus Emre Sonsırma 3, Semih Erden 3, D.J. Kennedy 16 ve Onuralp Bitim 5 sayı ile takımlarının galibiyetine katkı verdiler.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.