Ormanspor’un yüzü gülmüyor

Başkent ekibi OGM Ormanspor Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin altıncı hafta mücadelesinde Çukurava Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi’ne 1001-100 mağlup oldu.

Ormanspor’un yüzü gülmüyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

OGM Ormanspor Kadın Basketbol Takımı, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin altıncı hafta mücadelesinde Çukurava Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi'ni konuk etti. Başkent ekibi M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu'nda oynanan çekişmeli mücadeleden, uzatma sonunda 101-100'lük mağlubiyetle ayrıldı. Yeşil beyazlılar, ligin yedinci haftasında 31 Ekim Cumartesi günü saat 16:00'da Bellona Kayseri Basketbol'a konuk olacak.

MERSİN ÖNDE TAMAMLADI

Zorlu mücadeleye OGM Ormanspor mücadeleye; Nilay Kartaltepe, Damla Gezgin, Brittney Sykes, Angelica Robinson ve Ashley Walker beşiyle başladı. Maça hücumda tutuk başlayan Başkent ekibi, rakibinin 10-0'lık serisi sonrası çeyreğin bitimine 6:23 kala mola aldı. Mola dönüşünde Angel Robinson ile maçtaki ilk sayılarını bulan Yeşil beyazlılar, Alina Iagupova'nın üçlüğüne Damla Gezgin'in üçlük isabeti ile yanıt verdi. Ashley Walker ile farkı 7 sayıya indiren Ormanspor bu oyununu sürdüremedi. Mersin ekibi, Alina Iagupova ve Kristine Anigwe ikilisinden toplam 18 sayı bulduğu ilk çeyreği 31-20 önde kapattı.

FARK GİDEREK KAPANDI

Karşılaşmanın ikinci çeyreği karşılıklı sayılarla başladı. Periyodun ilk bölümünde iyi savunma yapan yeşil beyazlılar ilk 3 dakikada yakaladığı 6-2'lik seri sonrası rakibine mola aldırdı. Mola dönüşünde hücumda yüzdesini yukarı çekemese de, aldığı hücum ribaundları ile etkili olan Ormanspor farkı da 4 sayıya kadar indirdi. Başkent ekibi Ashley Walker'ın isabetleri sonrası devrenin bitimine 3:45 kala 18-4'lük seriyle 38-35 ile öne geçerek rakibine bir kez daha mola aldırdı. Çeyreğin son bölümünde Iagupova ve Manolya ikilisi ile sayılar bulan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ilk devreyi 46-43 önde tamamladı.

ORMANSPOR ÖNE GEÇTİ

Ormanspor üçüncü periyoda Walker'ın pota altı isabeti sonrası Sinem Ataş ile basket faulden 3 sayı çıkarıp 48-46 öne geçti. Naumenko'nun üçlüğüyle skorda yeniden öne geçen konuk ekip karşısında yeşil beyazlılar, ikinci devrenin ilk bölümünde de boyalı alanı etkili kullanarak sayılar bulup Ashley Walker'ın basket faul sonrası bulduğu sayılarla çeyreğin bitimine 5 dakika kala skorda 59-53 öne geçti. Rakibinin top kaybı sonrası Alperi Onar'la üçlük isabeti bulan Ormanspor, üçüncü çeyreğin bitimine 4:20 kala skoru 62-53'e getirdi ve rakibine mola aldırdı. Mola dönüşü de boyalı alanı etkili kullanmaya devam eden Başkent ekibi, 25-7'lik seri sonrası çeyreğin son 2 dakikasına onbeş sayı farkla 68-53 önde girdi. Çeyreğin kalan bölümünde de kontrolü elinde tutan yeşil beyazlılar, maçın üçüncü periyotunu 68-56'lık üstünlükle kapattı.

BÜYÜK ÇEKİŞME VARDI

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğin başında OGM Ormanspor’un yaptığı top kayıplarını hızlı hücum sayıları ile değerlendiren konuk ekip, 73-63 ile farkı 10 sayıya indirdi ve Başkent ekibi, bitime 8 dakika kala mola aldı. Bu çeyrekte pota altında Anigwe'yi etkili kullanan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, farkı 6 sayıya kadar da indirdi ancak Angel Robinson'ın basketi ile Ormanspor bu seriyi sonlandırdı. Dördüncü çeyreğin bitimine 37 saniye kala Iagupova'nın pota altı sayısı, skoru 86-85'e getirdi ve Ormanspor, fark 1 sayıya inince mola aldı. Mola dönüşü son hücumu iyi değerlendiremeyen Başkent ekibi mücadelenin normal süresinin 8-8- sona ermesine engel olamadı.

UZATMA NEFES KESTİ

Uzatma periyotuna Manolya Kurtulmuş'un üçlüğüyle girildi. Sykes'ın pota altı sayısına da Gökşen'in üçlüğüyle yanıt veren konuk ekip, skorda 94-90 öne geçti. Robinson ve Alperi'nin sayıları ile skoru yeniden eşitleyen Ormanspor, Manolya Kurtulmuş'un üçlüğü sonrası skorda yeniden geriye düştü. Tam saha baskı ile rakibini top kayıplarına zorlayan yeşil beyazlılar, bitime 1:34 kala 98-98 ile skoru yeniden eşitledi. Riquna Williams'ın basketine Anigwe ile yanıt veren konuk ekip, uzatmada son 25 saniyeye 101-100 önde girdi. Kalan bölümdeki hücumlarda sayı şansı bulamayan OGM Ormanspor, mücadeleden 101-100'lük mağlubiyetle ayrıldı.

SALON: M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu

HAKEMLER: Hüseyin Çelik, Abdullah Kaputan, Eyyüp Ayhan

OGM ORMANSPOR (100): Angelica Robinson 23 (22 ribaund- 2 asist), Nilay Kartaltepe, Damla Gezgin 4 (1 asist), Brittney Sykes 2 (2 asist), Ashley Walker 25 (10 ribaund- 3 asist), Riquna Williams 27 (8 ribaund- 11 asist), Özge Yarga, Sinem Ataş 3 (3 ribaund), Şerife Alperi Onar 16 (7 asist), Aleyna Aksu, Meltem Avcı (2 ribaund), Nazlı Bircan Gökdemir (1 ribaund).

ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ (101): Manolya Kurtulmuş 20 (3 ribaund- 4 asist), Gökşen Fitik 9 (2 ribaund- 2 asist), Alina Iagupova 35 (7 ribaund- 10 asist), Kristine Anigwe 23 (12 ribaund), Liudmyla Naumenko 10 (7 ribaund- 8 asist), Feride Şevval Akalan, Melis Talay, Yeliz Doğan, Nuran Tutsak, İlayda Güner 4 (2 ribaund).

Kaynak:Basın Bülteni

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.