Osmanlı galibiyeti koruyamadı

Osmanlıpor TFF 1. Lig’in 22. hafta maçında deplasmanda İzmir temsilcisi Altınordu 2-2 berabere kaldı.

Osmanlı galibiyeti koruyamadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda oynanan mücadeleyi Murat Erdoğan, Deniz Turgut ve Mehmet Emin Tuğral hakem üçlüsü yönetti. 9’uncu dakikada 1-0 yenik duruma düşmesine karşın 2-1’lik galibiyeti yakalayan Başkent ekibi maçın 88’inci dakikasında kalesinde gördüğü golle sahadan bir puanla ayrılma talihsizliğini yaşadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Osmanlıspor deplasmanda Altınordu’nun konuğu oldu. Maça iki takımda kontrollü bir oyunla başlarken maçın ilerleyen dakikaları ile birlikte ev sahibi gol pozisyonları bulmaya başladı. Mücadelenin 7. dakikasında Santiago Mele’nin önde olduğunu gören Muhammed Mert yaklaşık 40 metreden aşırtma vuruşunda Mele geri koşup topu parmaklarının ucuyla son anda üstten kornere atarak rakibe gol izni vermedi.

EV SAHİBİ ÖNE GEÇTİ

Mücadelenin 9. dakikasında Altınordu öne geçti. Bu dakika içinde Onur Taha Takır’ın sağ kanattan yaptığı ortada Osmanlıspor ceza sahası içinde oluşan karambolde Atakan Üner arka direğe doğru havadan gönderdi, altı pas içinde boş durumdaki Metehan Mimaroğlu topu kafayla ağlara gönderip takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı. Bu golden sonra rakip kalede ataklarını sıklaştıran Osmanlıpor beraberlik için yüklenmeye başladı.

osmanli-21.jpg

BERABERLİK GELDİ

Mücadelenin 16. dakikasında Osmanlıspor beraberliği yakaladı. Bu dakika içinde Jovan Blagojeviç’in orta sahadan savunma arkasına attığı topa Mertan Caner Öztürk ile birlikte yükselen Onur Taha Takır kafayı vurdu, meşin yuvarlak süzülürken Halil İbrahim Esen gelişine vurdu, top uzak köşeden filelere gidince maça 1-1 eşitlik geldi. Karşılıklı ataklarla gol arayan iki takımın mücadelesin her iki ekibin kalecileri yaptıkları güzel kurtarışlarla maça damga vurdular.

İLK YARI OSMANLI’NIN

Mücadelenin 22. dakikasında Osmanlıspor öne geçti. Bu dakika içinde Ognjen Todoroviç soldan ceza sahasına yerden gönderdi, kaleci Erhan Erentürk’ün uzanıp çeldiği topu savunma uzaklaştıramadı. Jovan Blagojeviç yayın üzerinden gelişine çok sert vurdu, Sinan Osmanoğlu’na çarpan meşin yuvarlak yön değiştirip filelere gidince Başkent ekibi 1-2 öne geçti. İki takımın karşılıkla atakları başka gol getirmeyince mücadelenin ilk yarısını Osmanlıspor 1-2 önde kapattı.

EV SAHİBİ ÜSTÜNDÜ

İkinci yarıda ev sahibi Altınordu beraberlik için yüklenirken Osmanlıspor ise aradaki farkı açmak için fırsat kovaladı. Yakaladığı çok sayıda gol fırsatından yararlanamayan Başkent ekibi bir puana razı oldu. Mücadelenin 71. Dakikasında Altınordu beraberlik şansını kullanamadı. Bu dakika içinde Furkan Çil sağdan sıfıra kadar inip ortaladı, Hüsamettin Yener kafayı vurdu, top kaleci Santiago Mele’de kaldı. Ev sahibi 74. dakikada gole çok yaklaştı. Bu dakika içinde ceza yayı üzerinde kazanılan serbest vuruşu Muhammed Mert kullandı, havaya sıçrayan barajından altından geçen topu Mele çizgide kontrol ederek rakibin beraberliği yakalamasına izin vermedi.

ALTINORDU DOKSANDA BERABERLİĞİ YAKALADI

Maçın son anlarından 2-1 üstün giren Osmanlıspor bu avantajını kullanamadı. Rakibin dalga dalga gelen atakları karşısında zorlanan Başkent ekibi 88’inci dakikada kalesinde beraberlik golünü gördü. Bu dakika içinde Okan Derici’nin sağdan kullandığı kornerden gelen topu Ravil Tagir arka direkte kafa ile ağlara gönderip takımının beraberlik golünü atarak durumu 2-2’ye getirdi. Bu dakikadan sonra ciddi bir pozisyon olmayınca zorlu mücadele karşılıklı atılan gollerle 2-2 sona erdi. Osmanlıspor ligin 23’üncü haftasında sahasında Menemen Belediyespor’u konuk ederken, Altınordu ise deplasmanda şampiyonluk adaylarından Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak:Basın Bülteni

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.