Osmanlıspor 1 puanla yetindi

Spor Toto 1. Lig'in 9. haftasında deplasmanda Hatayspor’a konuk olan Osmanlıspor rakibi ile ile 0-0 berabere kalarak haftayı bir puanla kapattı.

Osmanlıspor 1 puanla yetindi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig'in 9. haftasında deplasmanda Hatayspor’a konuk olan Osmanlıspor rakibi ile ile 0-0 berabere kalarak haftayı bir puanla kapattı. Antakya Atatürk Stadı’nda oynanan mücadeleyi Murat Erdoğan, Hüseyin Aylak ve Gökhan Barçın hakem üçlüsü yönetti. Zevkli ve çekişmeli mücadelede ev sahibi Hatayspor’dan Kubilay Sönmez, Osmanlıspor’dan ise Tugay Kaçar, Caner Arıcı, Hasan Kılıç, Magaye sarı kart gördüler.

GOL SESİ ÇIKMADI

Lige kötü başlayan fakat ilerleyen haftalarla birlikte toparlanan Osmanlıspor üç puan ümidiyle geldiği Hatayspor deplasmanından bir puanla Ankara’ya döndü. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede iki takımın mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Maça iyi başlayan ev sahibi Hatay ilk yarıda girdiği gol pozisyonlarından yararlanamayınca devre 0-0 eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda toparlanan ve daha iyi bir futbol ortaya Osmanlıspor rakip kalede zaman zaman yakaladığı gol fırsatlarını cömertçe harcayınca zevkli ve çekişmeli mücadeleden bir puanla ayrılarak haftayı kapattı.

RAKİP ALTINORDU

Bu maçın ardından Osmanlıspor puananı 13’e yükseltip 6. sıraya tırmanırken ev sahibi Hatayspor ise aldığı bir puanın ardından 12 puanla 10. sırada kendine yer buldu. Osmanlıspor haftaya kendi evinde ligin güçlü takımlarından Altınordu ile karşı karşıya gelirken, Hatayspor ise deplasmanda TETİŞ Yapı Elazığspor ile üç puan mücadelesi verecek. Ligde Gençlerbirliği 25 puanla liderliğini korurken Boluspor 23 puanla ikinci, Adana Demirspor 16 puanla üçüncü, Denizlispor yine aynı puanla dördüncü sırada bulunurken ligin beşinci basamağında 15 puanla Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü yer alıyor.

osmanlispor-kutu-012.jpg

Reşit Akçay deplasmanda alınan her puanın önemli

Spor Toto 1. Lig'in 9. haftasında deplasmanda Hatayspor ile 0-0 berabere kalarak haftayı bir puanla kapatan Osmanlıspor’da galibiyeti kaçırmanın üzüntüsü vardı. Maçın ardından basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Osmanlıspor Teknik Sorumlusu Mustafa Reşit Akçay deplasmanda alınan her puanın önemli olduğuna dikkat çekerek, “Müsabakaya başlarken tedirgindik. Çünkü kendi evinde olumlu oynayan ve üçüncü bölge silahları güçlü bir takımla oynayacaktık. Deplasman takımı gibi ilk yarıda saha mücadelemiz vardı. Ancak coşkumuz biraz düşüktü. Rakip ilk yarıda bu coşkuyu çok iyi kullandı. İkinci yarıda bu coşkuyu biz geri aldık, çünkü duygu bizim işimizin parçası. Eğer gücünüz varsa, fiziksel olarak her şeyiniz yerinde olabilir ama psikoloji yoksa gücünüzü kullanma şansınız olmuyor. İkinci yarı biraz daha kontrol etmeye başladık, daha iyi yayıldık. Özellikle son 10 dakika skoru değiştirebilirdik ama berabere bitti müsabaka. Puan puandır, deplasmanda alınan her puan bana göre çok güzeldir, öyle bir ligde oynuyoruz. Her iki takımın da futbolcularını sahadaki mücadelelerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu. 
 

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.