Osmanlıspor söktü aldı: 3-2

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında Osmanlıspor Ankara'daki Osmanlı Stadı’nın saha zemininin elverişli olmaması nedeniyle Bolu'da oynadığı maçta Afjet Afyonspor'u 3-2 mağlup ederek çıkışını sürdürdü.

Osmanlıspor söktü aldı: 3-2
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında Osmanlıspor Ankara'daki Osmanlı Stadı’nın saha zemininin elverişli olmaması nedeniyle Bolu'da oynadığı maçta Afjet Afyonspor'u 3-2 mağlup ederek çıkışını sürdürdü.

Spor Toto Birinci Lig’in 14. haftasında deplasmanda Ümraniyespor’u 1-0 yenerek önemli bir galibiyet alan Osmanlıspor 15. haftada sahasının bakımda olduğu maçta Bolu Atatürk Stadı’nda oynadığı maçta Afjet Afyonspor’u 90. dakikada penaltıdan attığı golle 3-2 yenerek haftayı üç puanla kapatıp çıkışını sürdürdü. Baştan sona büyük bir çekişmenin yaşandığı mücadeleye maçın hakemi Atilla Karaoğlan’ın verdiği kararlar damgasını vurdu.

İLK GOL PENALTIDAN

Maça Osmanlıspor fırtına gibi başladı. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan’ın başlama düdüğü ile Afjet Afyonspor kalesine yüklenen mor sarılılar maçın 2. dakikasında bu isteğine kavuştu. Osmanlıspor atağında Afyonspor savunması topu kornere çeldi. Bu dakikada sol taraftan kullanılan kornerde ceza sahası içinde topla buluşan Hasan Kılıç plase vuruşla topu ağlara gönderip takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra daha rahat bir oyun ortaya koyan mor sarılılar rakip kalede gol pozisyonları bulmasına karşın bunları gole çeviremedi.

20’DE BERABERLİK GELDİ

Osmanlıspor ataklarını savunmasının başarısıyla atlatan Afjet Afyonspor beraberlik için fırsatlar aramaya başladı. Maçın 20. dakikasında Afyonspor beklediği beraberlik golüne kavuştu. Bu dakikada Osmanlıspor ceza sahası içinde oluşan karambolde kaleci Karcemarskas’dan dönen topa sert vuran Ersel Aslıyürek’in şutu ağlara gidince maça 1-1’lik denge geldi. Bu ataktan sonra iki takın karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince mücadelenin ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

GOL YAĞMURUNUN GALİBİ OSMANLILAR

İkinci yarıya iki takımda aynı kadroları ile çıktı. Osmanlıspor rakibine göre daha güzel bir futbol ortaya koydu. Galibiyet golü için Afyon kalesine yüklenen mor sarılılar bu arayışını 65. dakikada sonlandırdı. Bu dakikada Sinan Kurt’un Afjet Afyonspor ceza sahası dışından sert ve düzgün vuruşu ağlara gidince ev sahibi yeniden 2-1 öne geçti. Bu dakikadan sonra sertleşen oyunda hakemin verdiği yanlış kararlar sonrası iki takım oyuncuları arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

PENALTILAR PEŞ PEŞE

Maçın sonu yaklaşırken iki takımda öne geçmek için atak üstüne atak geliştirmeye başladı.  Maçın 85. dakikasında Afjet Afyonspor bir kez daha beraberliği yakaladı. Bu dakikada Osmanlısporlu oyuncuların ceza sahası içerisindeki müdahalesi sonrası maçın hakemi Atilla Karaoğlan hakem penaltı noktasını gösterdi. Bu dakikada topun başına geçen Oltan Karakullukçu’nun kullandığı penaltıda top ve kaleci ayrı ayrı köşelere gidince maça yeniden 2-2 eşitlik geldi.

UZATMADA GELEN GOL

Yeniden öne geçmek için rakip kaleye yüklenen Osmanlıspor maçın 90. dakikada yeniden öne geçti. Maçın 89. dakikada Seyfettin Sedef'in ceza sahası içerisindeki müdahalesinde hakem penaltı noktasını gösterdi. 90. dakikada Anıl Karaer'in kullandığı penaltıda top ağlara gidince Osmanlıspor yeniden 3-2 skorla öne geçti ve bu skor aynı zamanda maçın da skorunu belirledi. Bu sonucun ardından Osmanlıpor 23 puana yükselirken, Afjet Afyonspor ise 15 puanda kaldı. Osmanlıspor haftaya deplasmanda Altay ile karşı karşıya gelirken Afjet Afyonsportetiş ise Yapı Elazığspor ile üç puan mücadelesi verecek.

osmanlispor-kutu-015.jpg

Özköylü: Çok önemli bir galibiyet aldık

Osmanlıspor’un 3-2 yendiği Afjet Afyonspor maçı sonrası futbolcular büyük sevinç yaşadı. Maçın ardından futbolcularını tebrik eden mor sarılıların teknik direktörü Osman Özköylü daha sonra basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özköylü, çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, maçın hakemi Atilla Karaoğlan’ı eleştirdiği açıklamasında, “İyi başladığımız bir maçta attığımız golün moraliyle daha iyi oynamamız gerekirken golden sonraki 20 dakikalık süreç bizim adımıza oyunsal olarak istediğimiz gibi değildi. Zaten o süreçte de rakibe 1-2 tane pozisyon verdik. Arkasından gol yedik. İlk yarının son 15 dakikası ve 2’inci yarının tamamında daha üstün oynayan, topa sahip olan, pas yapan, önde pozisyon üretmeye çalışan, üreten ama bunlarda istediği sonuca ulaşamayan bir Osmanlıspor vardı.

Rakibin ikinci yarı tek bir pozisyonu bile yok. Penaltı kazandıkları pozisyon da karambol bir pozisyon. Hakem öyle bir karar verdi. Şu anda yorum yapmak çok doğru değil. Olduğumuz yerden biz ceza sahası dışında gibi gördük. Yan hakem içeriyi gösterdi. Doğru da olabilir, yanlış da olabilir ama maçın geneline baktığımız zaman maçın hakemi tam bir hayal kırıklığı. Bu seviyenin bir hakemi olmadığını çok net bir şekilde gösterdi. Ne biz memnunuz ne Afyonspor memnun.

Eğer iki taraf da memnun değilse ortada bir sorun var demektir. Bu kadar kolay fauller, bu kadar basit kartlar, bu seviyelerde biraz daha dirayetli ve güçlü hakemlere ihtiyaç var. Atilla hoca bu maçı izlesin. İyi analiz etsin. Kendini bir etüt etsin çünkü çok şikayet var. Çok şikayetin olduğu yerde de problem olduğu gerçektir. Biz yolumuza kazanarak devam ediyoruz. Bizim adımıza önemli bir galibiyetti. İnşallah önümüzdeki maçlarda da bu süreci devam ettirmek en büyük temennimiz. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Maç içerisindeki bütün olumsuzluklara rağmen dirayeti hiç kaybetmediler. 3 puanı kazandık ve yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.