Parke ısınmaya başladı

Efeler Ligi’nde çeyrek final heyecanı oynanan dört maçla başladı. Parkede mücadele eden üç Ankara takımı şampiyonluk için mücadele verirken, ilk maçlarını kazanan takımlar seride 1-0 öne geçti.

Parke ısınmaya başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Efeler Ligi’nde çeyrek final heyecanı oynanan dört maçla başladı. Parkede mücadele eden üç Ankara takımı şampiyonluk için mücadele verirken, ilk maçlarını kazanan takımlar seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçları yarın oynanacak.

Efeler Ligi’nde 2018-2019 normal sezonun sona ermesinin ardından play-off heyecanı başladı. Sekiz takımın mücadele ettiği çeyrek finalde üç Ankara takımı şampiyon olabilmek için parkeye çıktı. Çeyrek final ilk maçları oynanan dört maçın ardından tamamlandı. Büyük çekişmeye ve mücadeleye sahne olan maçlarda üç maçı deplasman takımları kazanırken ev sahibi olarak kazanan tek takım Fenerbahçe oldu.

DÖRT MAÇ OYNANDI

Oynanan maçlarda İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sahasında Galatasaray’a 15-25 21-25 15-25 set sonuçlarıyla 3-0 yenilirken Arkas Spor deplasmanda Tokat Belediye Plevne’yi 25-15 21-25 15-25 12-25 setlerle 3-1, Fenerbahçe’da evinde Ankara temsilcisi Maliye Piyango’yu 25-22 23-25 25-20 18-25 16-14 setlerle 3-2 yenerken iki Ankara ekibinin mücadelesinden Halkbank 21-25 16-25 19-25 set sonuçlarıyla Ziraat Bankası’nı 3-0 yenerek ilk maçlarda 1-0 üstünlük sağladılar.

HEYECAN VE ÇEKİŞME

Hafta sonu oynanan maçlarda voleybol kalitesi zaman zaman üst seviyeye çıkarken, zaman zamanda ortaya konulan mücadele hayal kırıklığı yarattı. Özellikle Ziraat Bankası ile Halkbank arasında oynanan mücadele son set haricinde heyecan ve çekişmeden yoksun bir mücadele oldu. Özellikle ikinci sette adeta parkede mücadele etmekten çok set bitse de gitsek havasında oynadı. Arkas Spor deplasmanda Tokat Belediye Plevne’yi yenerken son set dışında çok zorlandı. Kadro kalitesi olarak ayakta kalan Arkas yolu yarılamış oldu. Halkbank ve Arkas rakiplerini elerse yarı finale çıkacak.

FENERBAHÇE 1-0 ÖNDE

Ligi ikinci sırada bitiren Ankara temsilcisi Maliye Piyango büyük bir fırsatı tepti. Deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk olan Ankara ekibi setlerde 2-1 geriye düşmesine karşın maçı beşinci sete taşımasını bildi. Final setinde bir ara farkı üç sayıya kadar çıran Maliye Piyango basit hatalar yapınca mücadeleden 3-2 yenik ayrılarak seride 1-0 geriye düştü. Bir diğer maçta Galatasaray ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü karşı karşıya geldi. İkinci set dışında fazla zorlanmayan sarı kırmızılılar rakibini 3-0 yenerek seride 1-0 öne geçerek ikinci maç öncesi avantajı yakaladı.

STATÜ HAKKINDA

Bu dört takım arasındaki ikinci mücadeleler 2 Nisan Salı günü oynanacak. İlk maçları kazanan bu dört takım rakipleri karşısında da galip gelirse yarı finale çıkacak. İlk maçta rakiplerine kaybeden takımlar ikinci maçları kazanırsa üçüncü ve son kez karşı karşıya gelecek. Bu maçlarda iki galibiyete ulaşan takım yarı finale çıkarken, yenilen takımlar ise beşincilik ile sekizincilik maçları oynayacak.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.