Passolig’den vazgeçilecek mi?

CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Taraftarı tedirgin eden, spor kulüplerini zarara uğratan Passolig uygulamasından vazgeçilecek midir?” diye sordu.

Passolig’den vazgeçilecek mi?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Passolig ve yüz tarama uygulamasından seyircinin tedirgin olduğunu söyleyen CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Taraftarı tedirgin eden, spor kulüplerini zarara uğratan Passolig uygulamasından vazgeçilecek midir?” diye sordu.

yildirim-kaya-1-001.jpg

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Passolig uygulamasıyla ilgili, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Türkiye Millet Meclisi’ne (TBMM) bir soru önergesi verdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Kaya, “6222 sayılı “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" amacına ulaşamamıştır. Amaçladığı gibi sporda şiddet önlenememiş; spor kulüplerini, tribünleri ve taraftarları baskı altına alan bir uygulamaya dönüşmüştür” dedi. 

SEYİRCİLER TEDİRGİN

Passolig ve yüz tarama uygulamasından seyircinin tedirgin olduğunu söyleyen Yıldırım Kaya, “Taraftarı tedirgin eden, spor kulüplerini zarara uğratan Passolig uygulamasından vazgeçilecek midir?” diye sordu. “Sportif bir müsabakayı izlemeye gelen sporseverlerin yüzleri taranarak ne amaçlanmaktadır?” diye soran Kaya, “Yüz tarama özelliği olan kamera sistemi uygulamasına devam edilecek midir?” dedi. İşte CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için TBMM’ye verdiği soru önergesi: 

İŞTE SORU ÖNERGESİ

6222 sayılı “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun”un amacı, “Müsabaka öncesinde, esnasında veya sonrasında spor alanları ile bunların çevresinde, taraftarların sürekli veya geçici olarak gruplar halinde bulundukları yerlerde veya müsabakanın yapılacağı yere gidiş ve geliş güzergahlarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesidir” şeklinde düzenlenmiştir. Ancak getirilen kanunla sporda şiddet önlenememiş; spor kulüplerini,  tribünleri ve taraftarları baskı altına alan bir uygulamaya dönüşmüştür. Yüz tarama uygulamasından tedirgin olan seyircinin maçlara ilgisi azalmış, kulüpler ile taraftar arasındaki manevi bağ kopartılmış, müsabakalar adeta boş tribünlere oynanmaya başlanmıştır. Spor kulüpleri de büyük maddi kayba uğramıştır.                                                                                             

1- Taraftarı tedirğin eden, spor kulüplerini zarara uğratan Passolig uygulamasından vazgeçilecek midir? 

2- Passolig uygulamasından önceki son 5 yılda (rakamlar yıllar itibariyle ayrı ayrı verilecek) Türkiye Süper Lig ile Türkiye 1. Lig’de yer alan spor kulüplerinin müsabakasını kaç kişi izlemiştir?

3- Türkiye Süper ve Türkiye 1. Ligde yer alan kulüplerin müsabakalarını izlemek için kaç kişi Passolig uygulamasından bilet almış ve kaç kişi müsabakaları izlemek için spor tesislerine gitmiştir?   (rakamlar yıllar itibariyle ayrı ayrı verilecek)

4- Sportif bir müsabakayı izlemeye gelen sporseverlerin yüzleri taranarak ne amaçlanmaktadır? 

5- Yüz tarama özelliği olan kamera sistemi uygulamasına devam edilecek midir?  

6- Passolig uygulaması, gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde de uygulanmakta mıdır?

7- Passolig uygulaması işlemini yürüten şirketin yıllık kazancı ne kadardır? Ortakları kimlerdir?

Kaynak:İHA

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.