Rize çayı yaramadı

MKE Ankaragücü Süper Lig’in 9’uncu haftasının açılış maçında deplasmanda Çaykur Rizespor’a 2-0 yenildi.

Rize çayı yaramadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

MKE Ankaragücü Süper Lig’in 9’uncu haftasının açılış maçında deplasmanda Çaykur Rizespor’a 2-0 yenildi. Bu sonucun ardından sarı lacivertlilerin galibiyet hasreti üç maça çıktı. Ev sahibi Rizespor ise dört maç sonra galip geldi.

MKE Ankaragücü Spor Toto Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun 9’uncu haftasının açılış maçında Çaykur Rizespor’e deplasmanda 2-0 yenildi. Bu sonucun ardından ev sahibi Rizespor’un 4 maçtır üst üste yenilgi sona ererken 6 maç süren galip gelememe hasreti sona erdi. Öte yandan Ankaragücü’nün galibiyet hasreti ise 3 maça çıktı. Zorlu mücadelede her iki takımın mücadeleyi stadı dolduran futbolseverlerden büyük alkış aldı.

DOKUZ PUANDA KALDI

Süper Lig'in 9. haftası Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü mücadelesi ile başladı. Baştan sona büyük biri çekişmeye sahne olan mücadeleyi ev sahibi Çaykur Rizespor her iki yarıda attığı iki golle 2-0 kazandı. Karadeniz temsilcisi ligde 6 maç sonra galip gelirken üst üste dört maçlık yenilgi serisi sona erdi. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Braian Samudio ve 60'ta Fernando Boldrin kaydetti. Bu sonucun ardından Çaykur Rizespor 11 puana yükselirken Ankaragücü 9 puanda kaldı. Rizespor haftaya deplasmanda Galatasaray karşı karşıya gelirken, Ankara ekibi sarı lacivertliler ise Eryaman Stadı’nda Gaziantep FK'yı konuk edecek.

ANKARAGÜCÜ İYİ BAŞLADI

Haftanın açılış maçına konuk MKE Ankaragücü iyi başladı. Sarı lacivertliler maçın başında rakip kalede etkili ataklar geliştirip gol pozisyonları bulmaya başladı. Dever Orgill ve İlhan Parlakile Çaykur Rizespor ceza sahası içinde net pozisyona giren Ankara ekibi futbolcuları bunlardan yararlanamadı. İlk yarıda rakibine göre daha etkili bir oyun ortaya koyan Ankaragücü’nde iyi savunmanın yanı sıra kaleci Korcan Çelikay ortaya koyduğu performansla takımının en iyisi olarak göze çarptı.

KORCAN YILDIZLAŞTI

İkinci yarıda rakip kalede etkili ataklar geliştirip pozisyon bulmaya çalışan Ankaragücü bunlardan yararlanamadı. Buna karşın ev sahibi Çaykur Rizespor bu devrede daha etkili ve daha güzel bir futbol ortaya koydu. Ankaragücü kalesinde üst üste ataklar geliştiren yeşil beyazlılar sarı lacivertli ekibin kalecisi Korcan Çelikay’ı geçemedi. Ev sabinin üst üste geliştirdiği ataklarda kalesinde devleşen Korcan rakip ataklara tek başına direndi. Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Rizespor evindeki maçı kazanarak evinde 4 maç sonra galip geldi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.