Rize'de son gülen Keçiörengücü

Zirve mücadelesi veren Ankara Keçiörengücü deplasmanda Erzurumspor’u Furkan Özhan'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

Rize'de son gülen Keçiörengücü
Yayınlanma:

Ankara Keçiörengücü hafta içi mesaisinde Spor Toto 1. Lig'in 25. haftasında deplasmanda Erzurumspor Futbol Kulübü ile Rize'de karşılaştı. Erzurumspor FK-Ankara Keçiörengücü müsabakası, Kazım Karabekir Stadı'nda yapılan hasar tespit çalışmalarının devam etmesi nedeniyle Rize'de oynandı. Çaykur Didi Stadı’nda oynanan mücadeleyi Yunus Dursun, Baran Eraslan, Şenol Bektaş, Ömer Tolga Güldibi hakem üçlüsü yönetti.

MAÇTA TEK GOL VARDI

Bir yanda zirve mücadelesi veren Ankara Keçiörengücü, bir yanda ligde kalma mücadelesi veren Erzurumspor Futbol Kulübü arasındaki Spor Toto 1. Lig'in 25. haftasının önemli mücadelesinin ilk yarısında iki takımda vasat bir futbol ortaya koyarken devre başladığı gibi 0-0 sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısında daha terli bir futbol ortaya koyan Keçiörengücü rakibini 87. dakikada Muhammed Furkan Özhan'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

HAFTAYA RAKİP ALTINORDU

Bu galibiyetin ardından Keçiörengücü puanını 43’e yükselterek 4’üncü sıraya çıkıp zirve takibini sürdürdü. Galibiyet hasreti 6 haftaya çıkan Erzurumspor ise 18 puanla haftayı 15’inci sırada kapattı. Ankara Keçiörengücü, Spor Toto Birinci Lig’in 26’ıncı haftasında 12 Mart Pazar günü saat 13.30’da sahasında Altınordu’yu konuk ederken, Erzurumspor Futbol Kulübü de yine 12 Mart Pazar akşamı saat 19.00’da deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Altaş Denizlispor karşısında 3 puan mücadelesi verecek.

İLK YARININ ANLARI

Ligin altı olduğu kadar üst sıralarını da yakından ilgilendiren maçta Erzurumspor FK ile Ankara Keçiörengücü Rize’de karşı karşıya geldi. Mücadeleye iyi başlayan Başkent ekibinin ani gelişen atağında Rashad Muhammed’in sert şutu kaleci Göktuğ Bakırbaş’ta kaldı.

GOL OFSAYTA TAKILDI

İlk yarının son anlarında Erzurumspor öne geçti. 45+3’üncü dakikada Cengizhan Bayrak’ın sağ kanattan yaptığı ortasında Mikhail Rosheuvel altı sahası içinde topla buluştu. Rosheuvl’in şutunda ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Bu pozisyonun ardından maçın hakemi Yunus Dursun ilk yarının 0-0 sona erdiğini belirten düdük sesi geldi. Bu yarıda her iki takımda kontrollü bir futbolu tercih ederken gol yollarında etkisiz kaldılar.

ERZURUM ETKİLİ GELDİ

İkinci yarıya Erzurumspor iyi başlayıp 53’üncü dakikada tehlikeli geldi. Bu dakika içinde Cengizhan Bayrak’ın sol kattan yaptığı ortasında ceza sahasındaki Eren Tozlu’nun kafa vuruşunda top, direk dibinden dışarı çıktı.

KENDİ KALESİNE ATT

Mücadelenin 88’inci dakikasında Ankara Keçiörengücü öne geçti. Bu dakika içinde Başkent ekibi serbest vuruş kazandı. Serbest vuruş için topuna başına geçen Bekir Karadeniz’in ceza sahası içine havadan gönderdiği topa Mustafa Yumlu, ayağıyla dokunmak istedi. Kale alanına yönelen ve savunmada Muhammed Furkan Özhan uzaklaştırmak isterken ters bir vuruşla kendi kalesine gönderince Keçiörengücü bu golle 0-1 öne geçti. Bu golden sonra iki takımın atakları gol getirmeyince Keçiörengücü deplasmanda kendisi için çok önemli 3 puanla Ankara’ya döndü.

STAT: Çaykur Didi

HAKEMLER: Yunus Dursun, Baran Eraslan, Şenol Bektaş, Ömer Tolga Güldibi

ERZURUMSPOR FK: Göktuğ Bakırbaş, Orhan Ovacıklı, Mustafa Akbaş, Mustafa Yumlu, Cengizhan Bayrak, Alican Özfesli (Dk. 84 Özgür Sert), Sefa Akgün (Dk. 46 Batuhan Artarslan), Estrela (Dk. 90 Shala), Celal Hanalp (Dk. 84 Muhammed Furkan Özhan), Eren Tozlu, Olanare (Dk. 20 Rosheuvel)

ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ: Metin Uçar, Muharrem Cinan, Erkan Reşmen, Batuhan Yayıkcı, Barış Yardımcı (Dk. 72 Melih İnan), Mikail Okyar, Bekir Karadeniz, Bardhi (Dk. 72 Aykut Çeviker), Malle (Dk. 65 Anderson), Rashad Muhammed (Dk. 85 Caner Aktaş), Hamza Gür (Dk. 65 Eze)

SARI KARTLAR: Mustafa Yumlu (Erzurumspor FK), Taha (Ankara Keçiörengücü)

GOL: Dk. 88 Muhammed Furkan Özhan (Kendi kalesine) (Ankara Keçiörengücü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.