Ronaldo patladı, Real Madrid ezdi geçti!

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında ilk mücadeleyi 2-0 kaybeden Real Madrid evinde...

Ronaldo patladı, Real Madrid ezdi geçti!
Yayınlanma:
Güncelleme:

İspanyol ekibi Real Madrid, 2-0 kaybettiği UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçının rövanşında Almanya'nın Wolfsburg takımını 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Real Madrid Teknik Direktörü Zinadine Zidane, Wolfsburg'a karşı 22 Mart'ta Barcelona'yı deplasmanda 2-1 yendikleri maçın ilk 11'ini sahaya sürdü. Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Real Madrid, Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'nun 16 ve 17. dakikalarda arka arkaya attığı gollerle 2-0 öne geçti.

Alman ekibi, ilk ciddi atağını yaptığı 33. dakikadan itibaren oyuna denge getirdi. Devrenin sonlarına doğru sahada daha iyi oynayan taraf Wolfsburg olsa da ilk 45 dakika, Real Madrid'in 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Wolfsburg'da Draxler 31. dakikada sakatlanınca yerine Kruse oyuna girdi.

İkinci yarıda Real Madrid'in hızını kesmeyi başaran Wolfsburg, 52 ve 60. dakikalarda gole çok yaklaştı ancak son vuruşlarda başarılı olamadı. Turu getirecek 3. gol için sabırlı olan Real Madrid'de 66. dakikada Sergio Ramos'un kafa vuruşunda top direkten döndü.
77. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Ronaldo, takımının ve kendisinin 3. golünü attı. Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Wolfsburg'u 3-0 mağlup eden Real Madrid, adını yarı finale yazdırdı.

RONALDO 16 GOLE ULAŞTI

Ronaldo böylece, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 16'ya çıkardı. "UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en skorer oyuncusu" unvanının sahibi Ronaldo'nun, turnuva kariyerindeki gol sayısı da 93'e yükseldi.

Ronaldo, 2013-14 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde toplam 17 gol atarak "bir sezonda Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol atan futbolcu" olmuştu. Portekizli futbolcunun ligde de 30 golü bulunuyor. Ronaldo ayrıca, yaptığı 5 hat-trickle, bu alandaki Şampiyonlar Ligi rekorunu elinde tutan Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi'yi de yakaladı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.