Saldırıya uğrayanlar şikayette bulundu

AMASYA'da dün oynanan Yeni Amasyaspor-Erbaaspor karşılaşması sonrası ev sahibi futbolcular ve malzemecisi tarafından saldırıya uğrayan Erbaasporlu iki futbolcu darp raporu alarak şikayetçi oldu.

Saldırıya uğrayanlar şikayette bulundu
Yayınlanma:
Güncelleme:

 

Amasya’da Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4’üncü grupta 51 puanla averajla ilk sırada bulunan Erbaaspor, aynı puanla ikinci sırada bulunan Yeni Amasyaspor’a konuk oldu. 12 Haziran Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı 400’ü Erbaaspor taraftarı olmak üzere yaklaşık 10 bin futbolsever izledi. Ligin bitmesine iki hafta kala her iki takım açısından büyük önem taşıyan karşılaşma, 1-1 sona erdi. Bu skorla Erbaaspor son iki haftaya aventajlı bir şekilde girdi.

Ancak karşılaşma sonrası ise saha bir anda karıştı. Ev sahibi ekibin bazı taraftarları kapalı tribünden atlayarak Erbaasporlu futbolculara saldırdı. Soyunma odasına kaçan Erbaasporlu futbolculara bu kez iddiaya göre ev sahibin ekibin bazı futbolcuları ve malzemecisi saldırdı. Erbaasporyu futbolcular yaklaşık bir saat soyunma odasında beklemek zorunda kaldı.

rtrw5y4ger

DARP RAPORU ALDILAR

Amasya emniyetinin yoğun güvenlik önlemleri sonrası Erbaasporlu futbolcular ve taraftarlar polis eskortu eşliğinde Amasya’dan ayrılabildi. Dün akşam saatlerine ilçeye gelen Erbaaspor kafilesini binlerce taraftar karşıladı. Karşılaşma sonrası saldırıya uğrayan futbolculardan Murat Saykal ve Nijerya asıllı futbolcu Smart Ajiduah, bugün Erbaa Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı. Futbolcular daha sonra polise giderek saldırıyı gerçekleştirenler hakkında şikayette bulundu.

‘ÇOK KÖTÜ VURDU’

Kendisine saldıranlardan birinin Yeni Amasyaspor’un 90 numaralı futbolcusu Şakir Bozlar olduğunu öne süren Smart Ajiduah şöyle dedi: “90 dakika tamamlandıktan sonra olay başladı. Bizim futbolculara saldırdılar. Ben de soyunma odasına koşarak gidiyordum. Ne oldu, ne oluyor bilmiyordum. Direkt soyunma odasına gidiyordum. Arkamdan uçarak tekme vurdular bana. Düştüm tanıdığım bir futbolcu 90 numaralı Şakir’i gördüm, o vurdu bana. Ben de kalktım bir şey demedim. Direkt soyunma odasına koştum. Sonra Erbaa’ya geldik hastaneye gittik. Çünkü çok kötü vurdu belim ağrıyor halen. Polise de şikayet ettik.”

‘BEKLİYORDUM BÖYLE BİR ŞEY’

Geçen sezonun ilk yarısında Yeni Amasyaspor’da mücadele ettiğini ifade eden Murat Saykal da, “Ben bekliyordum böyle bir şey. Takım sahaya ısınmaya çıktığında küfürler çakmaklar attılar. Hepimiz biliyorduk böyle şeyler yaşayacağımızı. Dün akşam geldik. Sakinleştikten sonra böyle bir karar verdik. Suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.