Şampiyon Türk Telekom

Ankara Turnuvası 3. gün son maçındaki Ankara derbisini 93-81 Türk Telekom kazanarak turnuvayı 3'te 3 ile tamamladı. Genç yıldız Göktuğ Baş 16 sayıyla Telekom'un en skorer oyuncusu oldu.

Şampiyon Türk Telekom
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Turnuvası 3. gün son maçındaki Ankara derbisini 93-81 Türk Telekom kazanarak turnuvayı 3'te 3 ile tamamladı. Genç yıldız Göktuğ Baş 16 sayıyla Telekom'un en skorer oyuncusu oldu.

Uzun bir sürenin ardından Ankara’da dört takımın katıldığı basketbol heyecanı hafta sonu oynanan maçlar sona erdi. Turnuvanın son gününde Başkent derbisinde OGM Ormanspor’u 93-81 yenen Türk Telekom, Ankara Turnuvası’nda 3’te 3 yaparak turnuva şampiyonu oldu. Mavi Kaplanlar turnuva boyunca ortaya koyduğu etkili basketbolla hem rakiplerine gözdağı verdi hem de ligde ne kadar iddialı olduğunu ortaya koydu.

TELEKOM ÜÇTE ÜÇ YAPTI

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinin yer aldığı Ankara Turnuvası’nda PETKİM’i 68-66’lık ve Gaziantep Basketbolu 74-61’lik skorlarla deviren Türk Telekom üçüncü ve son maçında OGM Ormanspor’u 93-81 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu. M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu'nda oynanan turnuvanın son gün ilk maçında Petkimspor, Gaziantep Basketbol'u 63-53 yenerek turnuvayı ikinci tamamlarken, Gaziantep Basketbol ise üçüncü oynadığı üç maçı da kaybeden OGM Ormanspor ise turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.

TELEKOM İYİ BAŞLADI

Ankara Turnuvası’nın son gününde iki Başkent ekibi Türk Telekom ile OGM Ormanspor karşı karşıya geldi. Baştan sona Mavi Kaplanların üstünlüğü altında geçen mücadeleye Türk Telekom, genç yıldızı Göktuğ Baş’ın ardı ardına attığı smaçlarla 6-0’lık seri ile maça başladı. Sert savunma yapan mavi beyazlı ekip, OGM Ormanspor’u pota altına yaklaştırmadı. Bu sürede yalnızca serbest atışlardan sayı bulan OGM Ormanspor’un farkı kapatma çabalarına Sam Dekker ile karşılık veren Türk Telekom ilk periyodu 13 sayı farklı 27-14 önde tamamladı.

FARK GİDEREK AÇILDI

İkinci çeyreğe Türk Telekom dış atışlardan bulduğu sayılarla başladı. Çeyreğin başında dış atışları daha çok deneyen Mavi Kaplanlar Erdi Gülaslan ve Muhammed Baygül’ün elinden sayılar buldu. Buna karşın OGM Ormanspor’un başarısız hücum girişimlerini iyi değerlendiren mavi beyazlı ekip 13’üncü dakikaya 36-19 önde girerek rakibine mola aldırdı. Mola sonrası karşılıklı atışlarla geçilirken, OGM Ormanspor Cevher Özer ile pota altında etkili olmasına karşın Türk Telekom devreyi 53-37 skorla önde tamamladı.

SERT SAVUNMA VARDI

Üçünce çeyreğe iki takımda sert savunma yaparak başladı. OGM Ormanspor farkı kapatmak Türk Telekom ise aradaki sayı farkın korumak için büyük bir mücadele verdiler. Üçüncü çeyrekte OGM Ormanspor farkı azaltmak için çaba gösterirken, iki takımın da sert savunma yapması dikkati çekti. Bu periyotta da üstünlüğünü koruyan Türk Telekom son çeyreğe 12 sayı farklı 70-62 önde girdi. Dördüncü periyoda aradaki sayı farkının vermiş olduğu rahatlıkla başlayan Türk Telekom hızlı hücumlarla bulduğu sayılarla aradaki farkı korumasını bildi. Maçın başından sonuna kadar üstün götüren Türk Telekom son periyotta da istediğini alarak maçtan 93-81 galip ayrılarak turnuvanın şampiyonu oldu.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.