Sarı lacivert fırtına

MKE Ankaragücü Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun 22’inci haftasında renkdaşı Fenerbahçe’yi Eryaman Stadı’nda konuk etti.

Sarı lacivert fırtına
Yayınlanma:
Güncelleme:

hafta heyecanı Ankaragücü Fenerbahçe maçı ile devam etti. Galatasaray derbisi öncesi üç puan hedefleyen Kanarya, deplasmanda 2-1 mağlup oldu ve ağır bir yara aldı. Son üç haftada 8 puan yitiren Fenerbahçe, 38 puanda kaldı ve haftayı 6. sırada bitirdi. Başkent ekibi ise 20 puana yükselerek maç fazlasıyla tehlike hattının üstüne çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Süper Lig'de 22. haftanın kritik maçında ligin alt sıralarından kurtulmak isteyen MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi. Baştan sona büyük çekişmeye ve heyecana sahne olan mücadele nefes kesti. Zorlu mücadele sonunda doksan dakika sonunda kazanan 2-1'lik skorla Ankaragücü oldu. Başkent ekibi 20 puana çıkarak maç fazlasıyla tehlike bölgesinden çıktı. Fenerbahçe ise Galatasaray derbisi öncesi ağır yara aldı.

FENER GOLE YAKLAŞTI

Mücadeleye Fenerbahçe iyi başladı. Sarı lacivertliler 2’inci dakikada gole yaklaştı. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Ozan Tufan şık bir hareketle önünü boşalttı ve sert vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı. Mücadelenin 10’uncu dakikasında Ankaragücü öne geçme fırsaıtı kullanamadı. Bu dakika içinde sağ kanatta topla buluşan Saba Lobzhanidze rakiplerinden çok şık sıyrıldı ve son çizgiye inip ortaladı. Uygun durumda yakın mesafeden kafayı vuran Gerson Rodrgiues topu kale direğinin yanından az farkla auta gitti.

BEKLENEN GOL GELDİ

Mücadelenin 13’üncü dakikasında Ankaragücü öne geçti. Fenerbahçe savunmasını hazırlıksız yakalayan Başkent ekibinde savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Konrad Michalak topu kalesini terk eden Altay'ın üzerinden aşırttı. Kaleye yönelen topa Jailson müdahale etmek istedi boşta kalan topu Saba Lobzhanidze boş kaleye topu ağlara gönderdi. Pozisyonun ardından VAR incelemesi yapıldı ve gol kesin olarak geçerlilik kazandı. Bu golden sonra Fenerbahçeli futbolcuların topun Ankaragücü kaptanı Sedat Ağçay’ın eliyle kontrol etti demesi sonucu değiştirmedi.

KARŞILIKLI ATAKLAR

Mücadelenin ilerleyen dakikaları ile birlikte her iki takımda karşılıklı ataklarla gol bulmak için rakip kalelerde etkili oldular. Mücadelenin 17’inci dakikasında Ozan Tufan ceza sahası yayı dışından rakiplerinden şık çalımlarla sıyrılıp Ankaragücü ceza sahasına girdikten sonra attığı sert şutu kaleci Ricardo Friedrich sağına uzanarak kurtarmayı başardı. Bu 19’uncu dakikada Ankaragücü gole yaklaştı. Fenerbahçe savunmasını dengesiz yakalayan Gerson Rodrigues sağdan destek veren Saba Lobzhanidze'yi gördü ancak Gürcü futbolcu ağır davranınca Fenerbahçe savunması araya girerek tehlikeyi önledi. İki takımın karşılıklı atakları başka gol getirmeyince mücadelenin ilk yarısını ev sahibi Ankaragücü 1-0 önde tamamladı.

EV SAHİBİ ETKİLİ

İkinci yarıya da iyi başlayan Ankaragücü oldu. Orta sahayı kalabalık tutan Başkent ekibi kontra ataklarla gol arayıp farkı açmak istedi. Mücadelenin 50’inci dakikasında Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. Bu dakika içinde Nabil Dirar'ın sağ kanattan yaptığı ortada topu kalecisine indirmek isteyen Ante Kulusice meşin yuvarlığı kendi ağlarına gönderdi. Golün ardından yardımcı hakem önceki pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırdı ve VAR incelemesinin ardından gol geçerlilik kazanmadı.

FARK İKİYE ÇIKTI

Mücadelenin ilerleyen dakikaları ile birlikte oyundaki ağırlığını rakibine kabul ettiren Ankaragücü 75’inci dakikada farkı ikiye çıkardı. Kendi yarı sahasının son metrelerinde topu alan Konrad Michalak sol kanattan ceza sahasına girdi ve sonrasında geriye çıkardı. Ceza yayı önünde topla buluşan Gerson Rodrigues, Deniz Türüç'ten sıyrılıp sağ ayağıyla çok sert vurup topu kaleci Altay Bayındır’ın üzerinden doksan tabir edilen yere vurarak takımını 2-0 öne geçirdi. Bu golden sonra büyük sevinç yaşayan sarı lacivertli futbolcuları zaferlerini taraftarları ile paylaştı.

FENERBAHÇE’NİN GOLÜ UZATMA DAKİKALARINDA

Bu golden sonra oyundan düşen Fenerbahçe karşısında kanat oyuncuları ile birçok fırsat yakalayan Ankaragücü forveti bu fırsatları cömertçe harcayıp farkın açılmasının önüne geçtiler. Mücadelenin uzatma dakikalarından Fenerbahçe farkı bire indirdi. 90+6’ıncı dakikada ani gelişen atakta Max Kruse topu ceza sahasına ortaladı, arka direkte topla buluşan Serdar Aziz düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderip farkı bire indirip durumu 1-2’ye getirdi. Bu golün ardından maçın hakemi Mete Kalkavan santrayı yaptırdıktan sonra maçın bitiş düdüğünü çaldı. Haftanın zorlu maçını Ankaragücü 2-1 kazanarak haftayı üç puanla kapattı.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.