Şehit Çelebi Bozbıyık Futbol Turnuvası’nda heyecan başladı

Merkezi Ankara’da bulunan Kırıkkaleliler Vakfı Yöneticileri bir ilke daha imza attı. Kırıkkale’nin 12 ilçe ve köy takımından oluşan futbol turnuvası başlama vuruşu düdüğünün çalmasıyla başladı.

Şehit Çelebi Bozbıyık Futbol Turnuvası’nda heyecan başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Merkezi Ankara’da bulunan Kırıkkaleliler Vakfı Yöneticileri bir ilke daha imza attı. Kırıkkale’nin 12 ilçe ve köy takımından oluşan futbol turnuvası başlama vuruşu düdüğünün çalmasıyla başladı. Çekişmeli ve zevkli maçların oynanacağı turnuvanın ilk maçında FC Çeri Spor zayıf rakibi Vakıf Gücü’nü 14-1 yenerek gövde gösterisi yaptı.

HEYECAN BAŞLADI

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatında Şehit olan Keskin Karafakılı köyünden Üsteğmen anısına ismi verilerek Kırıkkaleliler Vakfı Şehit Üsteğmen Çelebi Bozbıyık Futbol Turnuvası olarak adlandırıldı. Turnuvanın başlama vuruşunu Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol ve Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin birlikte yaparak turnuvayı resmen başlatmış oldular.

kirikkale-turnuva-12.jpg

KIRIKKALE SPOR TARİHİNDE BİR İLK

Kırıkkaleliler Vakfı adını son günlerde yaptığı Sosyal etkinliklerle birçok platformda duyurdu. Kültür sanat geceleri, tanıtım günleri, ağaç dikme şenliği, sosyal yardımlaşma, geziler, sportif faaliyetler, yaz konseri, yaz şenliği derken şimdi de futbol turnuvası ile faaliyetlerini taçlandırdı. Adına yakışır faaliyetlere imza atan Vakıf Başkanı Aytekin Araç ve Yönetim Kurulu Üyeleri bu gücü Ankara’da yaşayan 300.000 Kırıkkaleliden alıyor. Kırıkkaleliler Vakfı 1996 yılından bugüne Kırıkkalelileri temsil noktasında STK’lar arasında Lider konuma geçerek, buna en çok Vakıf Başkanı Aytekin Araç ve Yönetim Kurulu Üyelerinin gayretli, akılcıl, bilinçli planlı projeler gerçekleştirerek katkı sağlandı.

TURNUVAYI GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ

Turnuva hakkında bilgiler veren Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç, “Turnuvamıza katılan bütün takımlara ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu turnuva ile şehidimizi bir kez daha anmış ve onun ismini yaşatmış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra bu turnuvayı geleneksel hale getirmek ve her yıl daha fazla katılımla tekrarlamak istiyoruz. Bir kez daha şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Türk milleti olarak Mehmetçiğimizin yanındayız ve onların destekçisiyiz” ifadelerini kullandı.

ANLAMLI TURNUVA OLDU

Turnuvanın başlama vuruşunu yapan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol da yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Kırıkkaleliler Vakfı olarak bu yıl epeyce bir organizasyona imza attınız ellerinize sağlık. Gerçekten çok anlamlı bir turnuva oldu. Çelebi Bozbıyık kardeşimizin adını bu turnuvada görmek yaşatmak çok güzel bir duygu. Bu turnuvalar birlik ve beraberliğimiz için birer vesile. Önemli olan fair-play kuralları dahilinde birbirimizi incitmeden, kırmadan, üzmeden güzel bir turnuva olsun. Netice itibariyle ekmeğimizi buradan yemiyorsunuz başka yerlerden yiyorsunuz bu yüzden eğlenerek bu faaliyeti gerçekleştirelim. İnşallah kazasız belasız güzel bir turnuva olacak. Herkese başarılar diliyorum” dedi.

BAŞLAMA VURUŞU İLE START VERİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Ankara İl Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından desteklenen Kırıkkaleliler Vakfı Şehit Üsteğmen Çelebi Bozbıyık Futbol Turnuvası oynanan iki maçla başladı. Günün ilk maçında Vakıf Gücü Spor ile FC Çeri Spor karşı karşıya geldi. Baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan FC Çeri Spor zayıf rakibini 14-1 gibi farklı bir skorla yenerek turnuvada iddialı olduğunu ortaya koydu. FC Çeri Spor’un gollerini Samet 7, Gökhan 6, Ali 1, atarken Vakıf Spor’un şeref sayısı Hakan’dan geldi. Öte yandan centilmence geçen maçın tek sarı kartını FC Çeri Spor’dan Emre gördü.

kirikkale-turnuva-13.jpg

CERİTKALE FIRTINASI ESTİ

Gecenin ikinci maçında Vakıf United ile Ceritkale Spor Ankara 19 Mayıs 1 Nolu Sahada kozlarını paylaştı. Başlama vuruşu ile rakip kalede atak üstüne atak geliştiren Ceritkale Spor zayıf rakibi Vakıf United’ı 7-2 yenerek flaş bir galibiyet imza attı. Vakıf United’ın gollerini Muhammed ve Okan atarken, Ceritkale Spor’a galibiyeti getiren goller Serdar 3, Muhammed 2, Akif ve Veli’den geldi. Maç bitiminde bütün takım oyuncuları bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra sohbet edip birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının en güzel örneğini sergilediler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.