Şenola Gençler şenola

Gençlerbirliği Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u Stancu'nun golüyle 1-0 mağlup etti. Kırmızı siyahlı ekibe üç puanı getiren golü 76. dakikada Bogdan Stancu'nun attı.

Şenola Gençler şenola
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun 22’inci haftasının önemli maçında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’un konuğu oldu. Bahçeşehir Okulları Stadyumu'ndaki mücadeleyi Atilla Karaoğlan, Candaş Elbil, Deniz Caner Özaral hakem üçlüsü yönetti. Mücadelenin ilk yarısında iki takımın karşılıklı ataklara gol getirmeyince devre 0-0 sona erdi. İlk yarıda Gençlerbirliği savunmasını sağlam tutup kontra ataklarla gol ararken ev sahibi Aytemiz Alanyaspor ise golcülerine pozisyon hazırlayıp gol bulmaya çalıştı.

genclerbirligi-11-047.jpg

MAÇTA TEK GOL

İkinci yarıya ev sahibi Aytemiz Alanyaspor etkili ve istekli başlamasına karşın gol yollarında beceriksizliğinin cezasını üç puanı kaybederek ödedi. Başkent temsilcisi kontra ataklarla rakip kalede gol arayıp bulduğu en ciddi pozisyonu gole çevirerek sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu. Kırmızı siyahlı ekibe üç puanı getiren gol 76’ıncı dakikada Bogdan Stancu’dan geldi. Başkent ekibi Alanya deplasmanından 1-0'lık üstünlükle ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte büyük sevinç yaşayan futbolcular zaferlerini az sayıdaki seyircisi ile birlikte kutladı.

ALANYASPOR YEDİ HAFTA SONRA YENİLDİ

Bu maçın ardından Aytemiz Alanyaspor 7 hafta sonra sahadan puansız ayrılarak yenilgiyle tanıştı. Bu sonuçla Gençlerbirliği, puanını 24'e çıkartarak maç fazlasıyla kendine 11. sırada yer buldu. Alanyaspor ise, 39 puanla, maç fazlasıyla 4. sırada yer aldı. Alanyaspor, gelecek hafta deplasmanda Sivasspor'un konuğu olacak. Gençlerbirliği ise evinde Başkent derbisinde bir diğer Ankara takımı Ankaragücü'nü konuk edecek. Öte yandan Bu arada, maçın 85. dakikasında ev sahibi ekipten Djalma Campos sakatlanarak oyuna devam edemedi. Üç oyuncu değiştirme hakkını kullanan Aytemiz Alanyaspor, kalan bölümde 10 kişiyle mücadeleyi 10 futbolcu ile tamamlamak zorunda kaldı.

genclerbirligi-kutu-029.jpg

HAMZAOĞLU: ÜÇ PUAN ÖNEMLİYDİ

Aytemiz Alanyaspor’u deplasmanda 1-0 haftayı üç puanla kapatan Gençlerbirliği’nde büyük sevinç vardı. Başkent ekibinin teknik direktörü Hamza Hamzoğlu maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hamzaoğlu, kalecilerin ön planda olduğu bir karşılaşma olduğunu belirterek, “Her iki takım kalecisini de kutluyorum. Çok önemli kurtarışlar yaptılar. İki takım oyuncularını kutluyorum, çok güzel bir mücadele ortaya koydular. Şartlara göre iyi bir oyun oynandığını düşünüyorum. Çok heyecanlı bir oyun oldu. Bizim için çok önemliydi çünkü önümüzdeki hafta, Ankaragücü ile kendi sahamızda oynayacağımız bir maçımız var. Ondan önce buradan alacağımız 3 puan bizim için çok önemliydi” diye konuştu.

OYUNCULARIMI KUTLUYORUM

Deplasmanda kazandıkları için mutlu olduklarını aktaran Hamzaoğlu, “Alanyaspor’u hem ligde hem kupadaki başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Erol hocayı tebrik ediyorum çünkü gerçekten sezon başından beri sahada keyifle izlediğimiz bir Alanyaspor var ve bu mücadeleyi sürdürüyorlar. Bugün biz onlara fırsat vermeden, kendimiz fırsatlar yakalamaya çalıştık. Zaman zaman da bunda başarılı olduk ve bunlardan bir tanesinde de sevindiğimiz, Stancu’nun tekrar golle dönmüş olması. Mutluyuz, bundan sonraki maçlarda yine aynı oyunumuzu, bugüne kadar kaybettiğimiz maçlar da dahil oyun anlayışını sürdürmeye gayret edeceğiz. Daha iyi duruma getirmeye çalışacağız. İnşallah bundan sonraki maçlarda da her şey gönlümüzce olur. Alanyaspor’a da başarılar diliyorum. Oyuncularımı da galibiyetten dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Basın Bülteni

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.