Sessiz maçın galibi Ankara

Ankaraspor seyircisiz oynanan maçta deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Başkent ekibi 84’üncü dakikada Bekir Karadağ’ın attığı golle rakibini 1-0 yenerek üst üste ikinci galibiyetini aldı.

Sessiz maçın galibi Ankara
Yayınlanma:

Ankaraspor, Spor Toto İkinci Lig Beyaz Grubun 27’inci haftasında deplasmanda seyircisiz oynanan maçta Bursaspor’un konuğu oldu. Başkent ekibi 84’üncü dakikada Bekir Karadağ’ın attığı golle rakibini 1-0 yenerek haftayı üç puanla kapattı. Doksan dakika boyunca Bursaspor daha atak bir futbol sergilemesine karşın gol yollarında etkisiz kalınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Ankaraspor bu galibiyetin ardından üst üste ikinci maçını da kazandı.

DOKUZ MAÇ CEZA ALDI

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Amed Sportif maçında çıkan olaylar nedeniyle dokuz maç ceza alan Bursaspor ile son haftalarda çıkış yakalayan Ankaraspor zorlu doksan dakikada karşı karşıya geldiler. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Eren Gökmen, Hakan Erkan ve Furkan Ulu hakem üçlüsü yönetti. Seyircisiz maçta güvenlik tedbirleri en üst seviyede alınırken seyircinin olmaması nedeniyle herhangi bir taşkınlık yaşanmadı.

İLK YARIDA GOL YOK

Mücadeleye Bursspor iyi başlayıp 10. dakikada Ertuğrul Kurtuluş’la gole çok yaklaştı. Kazanılan korner atışında altı pas içinde Ertuğrul, sert vuruşla köşeyi görmek istedi ancak top auta gitti. İki takımın atakları gol getirmeyince ilk yarı başladığı gibi 0-0 sona erdi. İlk yarıda Bursaspor daha atak bir futbol sergilemesine karşın başta Ankaraspor kalecisi Burak Capkınoğlu olmak üzere savunmayı bir türlü aşamadı.

TEK GOL BERK’TEN GELDİ

İkinci yarıya da iyi başlayan Bursaspor 60’ıncı dakikada Ozan İsmail Koç’la gole yeniden yaklaştı. Ceza sahası içinde pozisyonu iyi kovalayan Ozan, iyi bir şut çıkarttı. Kaleci Burak Çapkınoğlu pozisyonu iki hamle ile savuşturabildi. Bu ataktan sonra oyunda dengeyi sağlayan Ankaraspor gol ani ataklarla Bursaspor kalesinde tehlikeli ataklar geliştirmeye başladı.

ANKARASPOR ÖNE GEÇTİ

Mücadelenin 84’üncü dakikası oynanırken Ankaraspor öne geçti. Bursaspor savunmasının bir anlık hatasını iyi değerlendiren Berk Karadağ orta sahadan kaptığı topla ceza sahasına girmeden yerden sert ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderip takımını 0-1 öne geçirdi. Bu golden sonra Bursaspor, oyundan da düştü. Kalan dakikalarda da puanı getirecek golü bulamayan Bursaspor, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

HAFTAYA RAKİP AFYONSPOR

Ankaraspor, bu galibiyetin ardından puanını 38’e çıkararak 9’uncu sıraya çıkarken, Bursaspor ise 29 puanla 14’üncü sırada kaldı. Ankaraspor, TFF İkinci Lig Beyaz Grubun 28’inci haftasında sahasında 25 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te HES İlaç Afyonspor’u konuk ederken, Bursaspor da yine 25 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de deplasmanda Tarsus İdman Yurdu karşısında üç puan mücadelesi verecek.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.