Sincan Belediye doludizgin

Sincan Belediyespor Bölgesel Amatör Lig 4. haftaSINda muhteşem bir başarıya daha imza attı.  Ankara T.K.İ karşısında 1-0'lık galibiyetle sahasına dönen Sincan Belediyespor 3. Lig’e bir adım daha yaklaştı.

Sincan Belediye doludizgin
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sincan Belediyespor Bölgesel Amatör Lig 4. haftaSINda muhteşem bir başarıya daha imza attı.  Ankara T.K.İ karşısında 1-0'lık galibiyetle sahasına dönen Sincan Belediyespor 3. Lig’e bir adım daha yaklaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) dördüncü hafta geride kaldı. BAL Ligi 7’inci Grupta mücadele eden Sincan Belediyespor, T.K.İ. ve Ankara T.S.İ. Takımları arasındaki mücadeleler nefes kesmeye devam ediyor. Üç Başkent ekibinin geride kalan maçlarında iki galibiyet bir beraberlik alan Sincan Belediyespor 7 puanla liderliğini sürdürdü. Kırmızı beyazlılar ortaya koyduğu futbolla Üçüncü Lige bir adam daha yaklaştı.

NAMAĞLUP TAMAMLADI

Geçtiğimiz sezon Ankara Süper Amatör Ligde oynadığı maçlarla rakiplerine adeta meydan okuyan Sincan Belediyespor güzel futbolunu bu sene de sürdürüyor. Geçen yıl ligi namağlup şampiyon olarak tamamlayıp Bölgesel Amatör Lig’e yükselen Sincan Belediyespor, ilk hafta maçında Ankara D.S.İ’yi 3-0 mağlup etmiş, ikinci haftada Ankara T.K.İ.’yi 3-0 yenmeyi başarmıştı. Ligin 4’üncü haftasında bir kez daha Ankara T.K.İ ile karşıya gelen Sincan Belediyespor bir kez daha muhteşem bir galibiyete adını yazdırdı.

FIRTINA GİBİ ESİYOR

Sincan Belediyespor ve Ankara T.K.İ Yenimahalle Hasan Doğan Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Heyecan dolu zevkli ve çekişmeli mücadeleyi Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve az sayıda seyirci pandemi kurallarını dikkate alarak takip etti. Doksan dakika boyunca baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Sincan Belediyespor’da galibiyet golü Mesut Harman’dan geldi. 3 puanı hanesine yazdıran Sincan Belediyespor grupta ilk sıradaki yerini koruyor.

sincan-belediyespor-1.png

TEK GOL MESUT’TAN

İki takımında zevkli ve çekişmeli mücadelesi keyif verdi. Doksan dakika boyunca her iki ekipte yakaladıkları pozisyonları değerlendiremedi. T.K.İ. Spor güçlü rakibi karşısında daha atak ve arzulu bir futbol ortaya koymasına karşın girdiği gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Buna karşın Sincan Belediyespor orta sahaya kalabalık tutup hızlı forvetleri ile gol pozisyonları buldu fakat bunları golle sonuçlandıramadı. İki takımda ilk yarıda gol kaydına muvaffak olamayınca mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0 sona erdi.

TEK GOL PENALTIDAN

İkinci yarıya iyi başlayan Sincan Belediyespor oldu. Lider Sincan baskılı futbolununun meyvesini 63’üncü dakikada aldı. Ani gelişen kırmızı beyazlı 55’inci dakikada T. K.İ. ceza sahası içinde oluşan karambolde maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Bu dakika içinde topun başına geçen Mesut Harman kaleciyi ve meşin yuvarlığı ayrı ayrı köşelere göndererek takımını 0-1 öne geçirdi. Mücadelenin 63. dakikasında Sincan Belediyesporlu Hamza Uzman ceza sahasında içinde rakibini düşürünce hakem tarafından son oyuncu olduğu kararı sonrası kırmızı kart görüp oyun dışı kaldı. Hakemin penaltı kararı sonrası T.K.İ Spor’un penaltı atışını kurtaran Sincan Belediyespor Kalecisi Emrah Kızıl da galibiyette önemli rol oynadı. Sincan Belediyespor Ankara D.S.İ ile bir kez daha karşı karşıya gelecek.

STATÜ HAKKINDA

Toplam 8 gruptan oluşan 3. bölge takımlarının gruplarında oynayacağı müsabakalar sonucu her grubun birincisi bir üst tura yükselecek. 8 takımın üst tura yükselmesiyle sırasıyla çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları oynanıp, finalde kazanan takım 3. Lige çıkacak. 4 bölgede de aynı statü uygulanacak olup 4 bölgenin birincileri 3. Lig’e çıkmaya hak kazanacak.

BAŞARILAR DİLEDİ

Maçın ardından Sincan Kaymakamı Abdulah Küçük ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan soyunma odasına giderek futbolcuları tebrik edip heyecanlarına ortak oldu. Başkan Ercan “Kulüp başkanımızdan teknik direktörümüze, futbolcularımızdan taraftarlarımıza kadar galibiyette emeği geçen herkesi tebrik ediyor, Sincan Belediyesporumuzun başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.