Son Dakika | TFF yabancı sınırı konusunda yeni karar aldı: Yabancı sınırında yeni düzenleme!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yaptığı açıklamayla önümüzdeki sezon yabancı kuralı ile ilgili açıklama yaptı.

Son Dakika | TFF yabancı sınırı konusunda yeni karar aldı: Yabancı sınırında yeni düzenleme!
Yayınlanma:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), internet sitesi üzerinden yeni Yabancı Kuralı'nı açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, yabancı futbolcu sayısı 2024/25 sezonu itibariyle 14'ten 12'ye düşürülecek. Bu düzenleme 2025/26 ve 2026/27 sezonlarında ise yabancı futbolcu sayısının 11'e çekilmesiyle devam edecek.

Ayrıca, maç günü listesinde herhangi bir sınırlamanın olmayacağı belirtildi. Ancak, A Takım listesine yazılacak futbolcu sayısı 30'dan 26'ya indirildi.

TFF'nin açıklamasında, 2024-2025 sezonundan itibaren A Takım listesinde yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısının azaltıldığı ifade edilirken, bu düzenlemenin kulüplerin transfer bütçelerini daha etkili bir şekilde kullanmalarını amaçladığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, kulüplerin A Takım listesine yazacakları 14 yerli futbolcudan ilk 3 sezonda en az 2'sinin, sonraki sezonda ise en az 3'ünün kulüp altyapılarından yetişmiş futbolculardan olması gerektiği belirtildi. Bu kuralın yanı sıra, A Millî Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunan 14 futbolcudan en az 5'inin de yerli akademilerde yetişmiş olması zorunluluğu getirildi.

Yerli futbolcu teşvikini desteklemek amacıyla, 2024/25 sezonu itibariyle yabancı futbolcu transferlerinden alınacak fon bedellerinin büyük bir kısmının yerli futbolcu oynatan kulüplere "yerli futbolcu teşvik fonu" olarak ödeneceği belirtildi. Bu önlemle yerel oyuncuların desteklenmesi ve gelişimine teşvik sağlanması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.