Son yarı finalistler belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek final rövanş maçlarında, Real Madrid ve Bayern Münih, bir üst tura yükselmeyi başardı.

Son yarı finalistler belli oldu
Yayınlanma:

Real Madrid, Manchester City'yi penaltı atışlarıyla 4-3 mağlup ederken, Bayern Münih ise Arsenal'i 1-0'lık skorla geçti.

Avrupa futbolunun zirvesindeki bu kulüp turnuvasının çeyrek final aşaması, büyük bir heyecanla tamamlandı.

Şampiyonlar Ligi'nin son sahibi Manchester City, Real Madrid'i ağırladığı rövanş maçında, ilk maçta 3-3 berabere kaldıkları karşılaşmanın rövanşını oynadı.

Real Madrid, Rodrygo'nun 12. dakikada kaydettiği golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Ancak ev sahibi takım, Kevin de Bruyne'in 76. dakikada attığı golle skoru eşitledi: 1-1. Uzatmalarda gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında Real Madrid, rakibine 4-3 üstünlük sağlayarak yarı finale yükseldi. Manchester City'de Julian Alvarez, Phil Foden ve kaleci Ederson gole katkı sağlarken, Bernardo Silva ve Mateo Kovacic penaltıları değerlendiremedi. Real Madrid'de ise Jude Bellingham, Lucas Vazquez, Nacho ve Antonio Rüdiger isimleri skora katkı yaparken, Luka Modric penaltı atışından yararlanamadı.

Bayern Münih ise kendi evinde Arsenal'i ağırladı. İlk yarısı golsüz geçen maçın 63. dakikasında Joshua Kimmich'in golüyle öne geçen Bayern Münih, skoru koruyarak tur atladı. Manuel Neuer, bu maçta kalesinde gol görmeyerek 58 Şampiyonlar Ligi maçında rekor kırdı.

Bu sonuçların ardından Real Madrid ve Bayern Münih, yarı finalde eşleşti. Yarı final müsabakaları 30 Nisan - 1 Mayıs ve 7 - 8 Mayıs tarihlerinde oynanacak ve "Devler Ligi" finali ise 1 Haziran'da Londra'daki Wembley Stadı'nda gerçekleşecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.