Sultanlar Balkan şampiyonu

Ankara’da düzenlenen 2019 BVA U19 Genç Kızlar Balkan Şampiyonası’nda U19 Genç Kız Milli Takımımız Balkan Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

Sultanlar Balkan şampiyonu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk sporunun en başarılı branşlarından olan voleybolda başarılar ardı ardına gelmeye devam ediyor. Ankara’da düzenlenen 2019 BVA U19 Genç Kızlar Balkan Şampiyonası’nda U19 Genç Kız Milli Takımımız Balkan Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Filenin genç sultanları setlerde 2-0 yenik duruma düşmesine karşı muhteşem bir geri dönüşe imza atarak güçlü rakibini 3-2 yenip şampiyonluk ipini göğüsledi.

CANLI YAYINLANDI

Türkiye’nin ev sahipliğinde Ankara’da organize edilen 2019 BVA U19 Genç Kızlar Balkan Şampiyonası’nda mücadele eden U19 Genç Kız Milli Takımımız, final maçında Sırbistan ile karşı karşıya geldi. TVF Youtube’dan kanalından canlı olarak ekranlara gelen mücadelede rakibi karşısında setlerle 2-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 3-2’ik (17-25, 21-25, 25-20, 25-22, 15-10) skorla galip ayrılan Millilerimiz, namağlup Balkan şampiyonu oldu. 

BÜYÜK MÜCADELE

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleyi Georgiana Maria Iatan (Romanya) ve Yasin İlhan (Türkiye) ikilisi yönettiği mücadele 2 saat 16 dakika sürdü. Parkeye Eda, Derya, Yaren, Melis, Yaprak, Zeynep Sude, Simay (L) (Eylül, Elif, Merve, Zeynep) ilk altısı ile çıkan Türkiye baştan sona büyük bir çekişmenin yaşandığı mücadelede güçlü rakibini tie-break setinde yenerek Balkanların en büyüğü oldu.

İKİ SET SIRBİSTAN’IN

Mücadeleye Sırbistan iyi başladı. Attığı etkili servislerle Türkiye’nin pasöre iyi top getirmesine izin vermeyen konuk ekip ilk seti 17-25 alarak 1-0 öne geçti. Üstünlüğünü ikinci sette de sürdüren Sırbistan set sonunda daha az hata yapınca bu seti de 21-25 alarak durumu 2-0’a getirdi. Üçüncü sette sahada muhteşem bir Türkiye vardı. Atılan etkili servisler ve köşe hücumlarından gelen sayılarla millilerimiz bu seti 25-20 alarak durumu 2-1’e getirdi.

NEFES KESEN SET

Dördüncü sette büyük çekişme yaşandı. Başa baş giden setin sonunda etkili servis turu yakalayan Türkiye çekişmeli geçen seti 25-22 alarak durumu 2-2’ye getirdi. Şampiyonun belli olacağı tie-break setinde Türkiye rakibine nefes aldırmadı. Setin başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan U19 Genç Kız Milli Takımımız seti 15-10 maçı da 3-2 kazanarak Balkan Şampiyonluğuna ulaşırken Sırbistan ikinci oldu.

ROMANYA ÜÇÜNCÜ

U19 Genç Kızlar Balkan Şampiyonası’nın son gününde oynanan diğer karşılaşmalarda ise şu sonuçlar alındı: Beşincilik ile altıncılık klasman maçında Kosova-Moldova’yı 3-1 (27-25, 19-25, 25-15, 26-24), üçüncülük maçında Romanya-Karadağ’ı 3-1 (25-9, 20-25, 25-20, 25-15) yendi. Bu sonuçlar ardından Romanya turnuvayı üçüncü tamamladı.

TAKIMIMIZ KUPASINI ALDI

Final karşılaşmasının ardından TVF Başkent Voleybol Salonu’nda yapılan kupa ve madalya töreninde şampiyon olan 19 Yaş Altı Genç Kız Milli Takımımıza madalyalarını TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu ve TVF Yönetim Kurulu Üyesi A. Nihan Karaçam Salkaya, kupasını ise TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi. Turnuvayı ikinci olarak tamamlayan Sırbistan takımına madalyalarını TVF Disiplin Kurulu Başkanı Yaşar Sezikli ve BVA Genel Sekreteri Nilüfer Başak Shimonsky verdi. Turnuvayı üçüncü sırada bitiren Romanya takımına ise madalyalarını; BVA Süpervisor’u Slavisa Perovic verdi.

SIRALAMA

1. Türkiye

2. Sırbistan

3. Romanya

4. Karadağ

5. Kosova

6. Moldova

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.