Süper Kupa yoğunluğu...Şanlıurfa'da otellerde yer kalmadı

Şanlıurfa'nın 11 Nisan Stadyumu'nda gerçekleşecek olan Süper Kupa maçı, kentte turizm hareketliliğini zirveye taşıdı.

Süper Kupa yoğunluğu...Şanlıurfa'da otellerde yer kalmadı
Yayınlanma:

Fenerbahçe'nin U19 takımıyla sahaya çıkmayacağını açıklamasına rağmen, Şanlıurfa, Süper Kupa heyecanıyla coşkuyla dolup taşıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarih ve kültür zengini şehri, Pazar günü Fenerbahçe ve Galatasaray'ı konuk etmenin gururunu yaşıyor.

Maç tarihinin belirlenmesiyle birlikte, Şanlıurfa'ya uçak biletleri hızla tükenirken, otobüs firmalarında da yoğunluk yaşanıyor. Bayram tatili nedeniyle otellerdeki yoğunluk, Süper Kupa maçıyla daha da arttı. Bölgedeki 8 bin yatak kapasitesine rağmen, otellerin doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

Şanlıurfalı kebapçı Halil Kaya, Süper Kupa maçının Şanlıurfa'da oynanacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: "Şanlıurfalı esnaf olarak, bu önemli organizasyon için gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklarımızı tamamladık. Daha önce de Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası finalinde Şanlıurfa'da karşılaşmıştı. O dönemde tüm esnafımız ve oteller büyük fayda sağlamıştı. Bu kez de aynı şekilde faydalanmayı umuyoruz."

Şanlıurfa Taraflar Dernek Başkanı Ali Çiçek ise, iki büyük takımı Şanlıurfa'da ağırlamanın büyük bir gurur olduğunu ifade ederek, "Güzel bir maç olacağını düşünüyoruz. Bu organizasyon, hem ekonomik hem de sosyal açıdan kente önemli katkılar sağlayacak. Otellerimiz dolup taştı. Şanlıurfa, bu maçı başarıyla geçirecektir" dedi.

Şanlıurfa'daki esnafların yoğun çalışmaları devam ederken, sporseverler ise böyle bir organizasyonun kente moral olacağını belirtiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.