Süper Lig'de haftanın panoraması

İlk iki hafta olmasına rağmen hem hakemleri konuşmaya başladık, hem de şampiyonluk yarışı için ipuçlarını gördük.

Süper Lig'de haftanın panoraması
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ANADOLUGAZETE.COM.TR

Süper Lig’de 2.haftayı geride bırakırken, erken de olsa hakem hatalarını konuşmaya başladık. Henüz milli ara görmeden, başkanlardan federasyona mektuplar, bol kameralı mikrofonlu masalara yumruk vurmalı sahneler izledik.

Mayısa daha çok var ancak şimdiden ne düşme adayı ne şampiyonluk adayı öne çıkmamışken yaşadığımız bu tartışmalar ilerisi için hiç de ümit vermiyor.

İki haftanın karnesinde ise takımlar adına bol eksiler var.

aa-20230821-31965793-31965792-mke-ankaragucu-yukatel-adana-demirspor.jpg

BAŞKENT’TEN UZAK İÇ SAHA MAÇI

Ankaragücü sezonu İstanbul’da açtı. Ligin ilk hafta maçında Kasımpaşa’ya konuk olan başkent ekibi, sahadan son dakikada yediği golle 3-2 mağlup ayrıldı. Ligin ikinci haftasında Adana Demirspor’la karşılaşan Ankaragücü’nün şüphesiz en büyük avantajı Eryaman Stadı’nda binlerce Ankaragücü taraftarı önünde oynamak olacaktı.

Olmadı!

Ankara’da her sezon gelenek haline gelen stat problemi yine kendini gösterdi. Haziran ayı ortasında oynanan Play-Off final maçlarından beri boş kalan stat sezonun ilk maçlarına yetişemedi.

Ankaragücü de bu sebeple bir kez daha İstanbul’un yolunu tutarak Adana Demirspor’a İstanbul’da ev sahipliği yaptı.

Ankaragücü’nün iki haftalık İstanbul performansı 1 puanla sonuçlandı.

aa-20230821-31966231-31966229-yilport-samsunspor-fenerbahce.jpg

ŞAMPİYONLAR, LİGE ALIŞMAYA ÇALIŞIYOR

Ligimizde şampiyonluk yaşamış beş takım da sezona tam olarak istedikleri gibi başlayamadı.

Başakşehir henüz golle tanışamazken, iki maçta 0 puanla lig sonuncusu durumunda. Trabzonspor ise ilk hafta galibiyetinin ardından ikinci hafta Galatasaray’a karşı varlık gösteremeden kaybetti.

Beşiktaş kağıt üzerinde namağlup olsa da Pendikspor karşısında alınan 1-1’lik sonuç camiada moralleri epey bozdu. Bir önceki hafta Hatayspor’dan evinde 5 gol yiyen Pendik, Beşiktaş deplasmanında özellikle ikinci yarıda baskın bir futbol oynadı ve lig tarihindeki ilk puanını aldı.

Galatasaray’da ise taşlar yerine oturmaya başlıyor. İlk hafta alınan golsüz beraberlik kafalarda soru işareti yaratsa da ikinci haftada alınan net Trabzonspor galibiyeti moralleri düzeltti. Mauro Icardi’nin bıraktığı yerden devam etmesi ise sarı kırmızılılar için en büyük avantaj.

Ligin ikide iki yapan tek takımı ise Fenerbahçe! İlk hafta on kişilik Gaziantep FK’ya karşı zorlanarak da olsa galip geldiler ancak ikinci hafta maçında Samsunpor’u 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdular. Edin Dzeko’nun iki maçta attığı 3 gol Fenerbahçe için puanların da ötesinde bir sevinç yaşattı.

aa-20230820-31959983-31959981-besiktas-pendikspor.jpg

LİGİN YENİLERİ ZORLANIYOR

Lige bu sezon katılan Pendikspor, Çaykur Rizespor ve Samsunspor aldıkları birer puanla alt sıralarda yer alıyor. Pendikspor, hayati ve tarihi bir puanını Beşiktaş’tan alırken Rizespor evinde Alanyaspor’dan, Samsunspor da deplasmanda Sivasspor’dan puan alabilidi.

Oyun olarak istediklerini sahaya yansıtmaktan uzak olan ligin yenileri, kalıcı olmak istiyorlarsa kritik haftalara gelmeden puanları toplamaları gerekiyor.aa-20230819-31953982-31953974-atakas-hatayspor-kasimpasa.jpg

HATAYLILARIN UMUDU HATAYSPOR

Yaşanan acı depremden sonra lige devam edemeyen, futbolcusundan personellerine kadar birçok ismini yitiren Hatayspor lige iyi bir başlangıç yaptı. İlk hafta Pendikspor’u deplasmanda 5-1 yenen Hatayspor, bu hafta da Hatay’da Kasımpaşa’yla berabere kaldı.

Diğer depremzede takımlardan Gaziantep FK ise iki maçta sıfır puanla ligin dibini Başakşehir ile paylaşıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.